Voorbeschouwing Sprundel - RBC door trainer Erwin van der Woerdt

30-11-2013

Tijdens het vrije weekend van vorige week heb ik de spelers een vrijaf gegeven. Soms is rust namelijk belangrijker dan trainen of spelen. De lijst met blessures is dusdanig groot dat we geen risico wilden nemen om tegen Steenbergen te spelen. Het zag er naar uit dat Ivo Vergouwen en Zakaria ben Slimane op de weg terug waren en deze week weer op het veld zouden aansluiten. Maar beiden hebben een terugslag gehad en zijn nog niet beschikbaar. Daarnaast hebben we nog de langdurig geblesseerden Wiebe de Kok en Mark van der Wegen. Wiebe wordt 10 december aan zijn enkel geopereerd en Mark krijgt 8 januari een voorste kruisband reconstructie. Hij is nu aan het herstellen van de eerste operatie, waarbij zijn beide menisci zijn gehecht en bijgeknipt. Mitch Klijn  heeft inmiddels een injectie in zijn knie gekregen om zijn kraakbeen te beschermen en gaat nu bij Axis het revalidatietraject in om kracht en stabiliteit op te bouwen.

Gezien de lijst met blessures blijft het puzzelen, maar ook nu komen we daar weer aan uit en hebben we dezelfde selectie tot onze beschikking als tegen Barca. We hebben een prima teamprestatie neergezet tegen Barca, we speelden compact, wonnen alle tweede ballen en toonden weer karakter om de 0-1 achterstand nog voor rust om te buigen.

Als we mee willen blijven doen voor de periode, moeten we de komende drie wedstrijden negen punten halen. En als we spelen met dezelfde drive en overtuiging is dit een reële doelstelling. Eerst Sprundel uit,  dan de koploper Bavel uit en dan nog SAB thuis.

Erwin van der Woerdt