RBC krijgt deksel op de neus na kansenregen

20-10-2019

ROOSENDAAL - RBC heeft vandaag verzuimd om in de top van de Derde Klasse A te blijven. De Roosendaalse ploeg speelde een ijzersterke eerste helft, maar had legio kansen nodig om uiteindelijk tot een doelpunt te komen. Het was de ingevallen Imad Bouda el Koubai van RBC JO19 die de score opende. Het uitvallen van eerst Randy Elst en daarna Mo Azaimi in het eerste bedrijf hielpen overigens niet in de uiteindelijk met 1-3 verloren wedstrijd tegen Philippine.

Bij RBC ontbrak vandaag Gino de klerk, hij had last van zijn kuit. Op rechtsback startte Gino Pieter en RBC JO19-speler Riyad Khidar kreeg een basisplek naast Anass el Gamali. Ook Marouane Hamdoune, vorige week nog trefzeker, begon in de basiself.

RBC opende sterk en bleef verreweg de betere van de twee in de eerste helft. Na een kleine tien minuten schoot Anwar Tarfit in kansrijke positie op de paal, na een overstapje van Bilal Dadi. Daarna kreeg Yoran de Bruijn een grote kans. Na een goed lopende aanval gaf Hamdoune een goede steekpass die door De Bruijn niet verzilverd kon worden. Philippine kreeg na miscommunicatie achterin ook nog een kans, maar doelman Matthias Deleij kwam uit zijn goal en wist de inzet te keren.

Na een klein half uur moest Elst van het veld af. Na een duel om de bal kwam een speler in botsing met RBC's nummer negen. "Ik kon niet verder, als ik hem strek dan doet het aan de binnenkant pijn. Ik weet niet hoelang ik eruit lig," zo liet hij na afloop weten. Zijn invaller bekroonde echter vijf minuten later zijn debuut met een doelpunt. Een afvallende bal werd door Hamdoune op doel geschoten, maar gekeerd. De rebound werd door Bouda el Koubai knap in de hoek geschoten, 1-0 (zie foto). Niet veel later moest ook spelverdeler Mo Azaimi naar de kant vanwege een hamstringblessure. Vlak voor rust kreeg RBC nog twee enorme kansen. Eerst slalomde El Gamali langs meerdere tegenstanders, maar zijn uithaal werd tot corner verwerkt. De ingevallen Noordzee zag een inzet van hem van dichtbij ook gekeerd worden.

In de tweede helft veranderde de situatie binnen een kleine vijf minuten. Eerst kon Joey Walhout in vrijstaande positie zo binnen knikken. En vier minuten later werd een handsbal over het hoofd gezien door de scheidsrechter, en die kans werd ook gepromoveerd tot doelpunt. Protest naar aanleiding van het signaal van de assistent-scheidsrechter haalde niets uit. Vlak daarna leek RBC alweer op gelijke hoogte te komen toen Khidar een uithaal via de onderkant van de lat in het doel zag gaan. De bal stuiterde terug het veld in en de scheidsrechter kende de goal niet toe. In de allerlaatste minuut was de ingevallen Mujib Yaqoubi nog dichtbij, maar zijn inzet ketste af op de lat.

Volgende week moet RBC op bezoek bij SC Gastel. De laatste twee jaar wist de Roosendaalse club daar niet te winnen. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Philippine 1-3 (1-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Gino Pieter, Riyad Khidar (Mujib Yaqoubi), Anass el Gamali, Marouane Hamdoune; Carlos Ramos, Mo Azaimi (Greg Noordzee), Yoran de Bruijn, Randy Elst (Imad Bouda el Koubai), Bilal Dadi, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 34' Imad Bouda el Koubai 1-0; 51' Joey Walhout 1-1; 54' Rosario Taalman 1-2; 100' Jos Westerhout 1-3

Scheidsrechter: Adrianus van Doesburg