RBC D1 kruipt dichter bij koploper

23-03-2013

RBC D1 heeft vanmiddag moeizaam gewonnen van Halsteren D1. In de eerste helft konden er nog wel lichtpuntjes worden gezien maar in de tweede helft ging er vrij weinig goed.

Bij de rust stond het 2-0 en dat was gewoon verdiend. Ondanks dat het niet altijd even sterk was in de eerste helft was het wel de bovenliggende partij vergeleken met Halsteren. Rick Santbergen scoorde direct uit een corner en Daan Claassens maakte beheerst af na een goede dribbel en assist van Darif Chikou.

Na de rust kwam Halsteren vrij snel op 2-1 en vervolgens was RBC niet bij machtte om nog iets te laten zien. De wedstrijd bloedde dood en Halsteren kreeg nog een paar kleine kansjes maar D1 kon stand houden. Doordat Roosendaal en Kloetinge gelijk hebben gespeeld, staat MOC '17 nu boven aan en staat RBC daar drie punten achter met 1 wedstrijd te goed en twee punten achter Kloetinge, dat evenveel wedstrijden heeft gespeeld.

Trainer/coach Ruben Busé: 'Tweede helft was van een heel laag niveau van onze kant. Ik verwacht meer van mijn spelers. Ze kunnen beter maar ze laten het nu de laatste drie wedstrijden te weinig zien. Toch winnen we elke keer met een doelpunt verschil. Deze week hebben we aardig getraind en dan laten we vervolgens dit zien. Qua resultaten doen we het goed maar nu moeten we de volgende stappen zetten in onze ontwikkeling. Ik behandel de spelers altijd met de fluwelen handschoenen maar misschien wordt het eens tijd dat ik die uittrek want de meeste spelers lopen erbij alsof ze denken dat ze het allemaal wel even doen. Waardoor ze hun taken en de afspraken die we onderling maken niet nakomen.'