RBC wint van TMAR

11-09-2019

ROOSENDAAL - RBC heeft het oefenduel met TMAR weten te winnen. TMAR, een elftal dat bestaat uit getalenteerde spelers, werd met 4-0 verslagen.

Bij RBC ontbraken enkele spelers, waaronder Carlos Ramos en Marouane Hamdoune. Voor het eerst stond het centrum Anass el Gamali - Gino Pieter in het veld. Beide spelers lieten een prima indruk achter. Ook rechtsback Aboubacar Coulibaly, die afgelopen weekend nog een discutabele penalty veroorzaakte, liet een meer dan prima indruk achter, evenals Yoran de Bruijn, die ook steeds meer zijn visitekaartje gaat afgeven.

Het tempo lag erg hoog gedurende het duel, maar RBC was in aanvallend opzicht een stuk sterker. Na een klein half uur zette de goed spelende Anwar Tarfit de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Hij bereidde ook de 2-0 voor van Mujib Yaqoubi, die vervolgens keeper en de laatste verdediger uitspeelde en letterlijk het doel inliep.

Voor de rust moest nog wel Randy Elst van het veld af vanwege een enkelblessure. "Ik ga nooit door mijn enkel, maar nu twee keer in een helft. Er is niets ernstigs aan de hand," zo liet hij na afloop weten. Zijn rol werd overgenomen door Bilal Dadi.

Binnen een uur liep RBC naar een 4-0 voorsprong. Het derde doelpunt kwam op naam van Tarfit (zie foto) en hij bereidde ook de 4-0 voor en opnieuw was daarbij Yaqoubi het eindstation die zijn bal in de kruising zag belanden.

RBC kreeg nog enkele goede kansen, maar op sommige momenten werden de verkeerde spelers aangespeeld en werd een mogelijk grote kans teniet gedaan. Een kleine tien minuten voor tijd schoot Dadi nog op de lat. TMAR kreeg een kwartier voor tijd nog enkele kansen, want ook bij de Rotterdamse ploeg lag het tempo erg hoog. De ingevallen doelman Matthias Deleij stond echter telkens op de goede plek.

Komende zondag reist RBC voor het laatste bekerduel af richting Nispen. Daar ontmoet het NSV. Daarna staat de competitie voor de deur met een thuisduel tegen MOC'17. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - TMAR 4-0 (2-0)

Opstelling RBC: Barry Knook (Matthias Deleij); Aboubacar Coulibaly, Gino Pieter, Anass el Gamali, Yorben Bus; Gino de Klerk, Faysal Bensiali, Anwar Tarfit; Yoran de Bruijn, Randy Elst (Bilal Dadi), Mujib Yaqoubi (Greg Noordzee)

Scoreverloop: 26' Anwar Tarfit 1-0; 36' Mujib Yaqoubi 2-0; 53' Anwar Tarfit 3-0; 60' Mujib Yaqoubi 4-0

Scheidsrechter: Rick Nelemans