RBC wint ook in Oosterhout

27-08-2019

OOSTERHOUT - Na de overwinning in Rotterdam van afgelopen zondag streek de équipe van trainer-coach Koos Waslander dinsdagavond neer in Oosterhout om daar de degens te kruisen met de gelijknamige club. Oosterhout, een club die de laatste jaren altijd in de top van de Derde klasse B te vinden is, leek een goede graadmeter voor de Roosendalers. De eerste helft was vrij gezapig en leek redelijk in evenwicht, totdat RBC besloot dat het genoeg was en vlak voor tijd naar 0-2 uitliep. In de tweede helft trapte de ploeg van Waslander nog even het gaspedaal flink in, wat binnen tien minuten weer twee goals opleverde. Uiteindelijk kwam er 1-5 op het scorebord te staan.

Ten opzichte van afgelopen zondag was er geen basisplek voor Mo Azaimi. De spelverdeler heeft vocht in de knie en moet even een week aan de kant blijven. Zijn plek werd op het middenveld overgenomen door Faysel Bensiali. In het doel stond opnieuw Matthias Deleij, Barry Knook ontbrak. Voor hem was RBC JO19-doelman Owen Braeckmans mee. Op linksback begon Arif Akbas die zijn debuut in de hoofdmacht bekroonde met een assist bij de 0-2. Voor de rest waren het dezelfde namen van afgelopen zondag. Gregory Noordzee, Gino Pieter en Aboubacar Coulibaly ontbraken nog.

RBC en Oosterhout hielden zich gedurende de eerste helft in evenwicht, al had de Roosendaalse ploeg wel de overhand. Kansen waren schaars. Eenmaal brak Jari Rommens door, maar zijn schot werd goed gekeerd door de doelman van Oosterhout. De thuisploeg kwam eenmaal gevaarlijk door in de eerste helft, maar Deleij zag de inzet in het zijnet gaan.

Vlak voor rust ging het ineens snel. Anwar Tarfit kwam alleen voor het doel en haalde de trekker over, 0-1 (zie foto). Daarna was het Randy Elst die de score verdubbelde. Aan de rechterkant brak de van Royal Antwerp FC overgekomen Akbas door, die een puike voorzet afleverde en Elst, die nog niet in de wedstrijd zat, de 0-2 liet aantekenen.

Daarna leek RBC los. In de tweede helft schroefde de ploeg het tempo flink op. Dat resulteerde meteen in twee doelpunten. Twee maal was het Elst die de trekker overhaalde. Vooral de 0-3, toen hij langs meerdere tegenstanders soleerde, was een prachtig doelpunt. Daar tussendoor had de ingevallen Bilal Dadi ook al kunnen scoren. Alleen voor het doel vond hij de keeper op zijn weg.

Na de 0-4 nam RBC wat gas terug en wisselde Waslander ook veelvuldig en kwamen spelers op andere posities te staan. Ook Carlos Ramos werd halverwege de tweede helft naar de kant gehaald. Hij kreeg applaus vanaf de tribune voor zijn optreden. Oosterhout wist uit de spaarzame counters wel een goal te maken, 1-4. Een kleine tien minuten voor tijd bracht RBC de stand weer naar 1-5. Elst wist Dadi vrij voor de keeper te zetten die nu wel zijn naam op het scorebord bracht.

Door de overwinning gaat de ploeg van Waslander met een goed gevoel richting het bekertoernooi. Komende zaterdagavond om 18.00 uur ontvangt het zaterdag derdeklasser Prinsenland. Er is tevens goed nieuws voor de eerste competitiewedstrijd. Voor het competitietreffen met MOC'17 zou Ramos  geschorst zijn, een schorsing die hij opliep bij zijn vorige club Leonidas. Dat is echter teruggedraaid. "Hij kan gewoon spelen. De schorsing hebben we gelukkig ongedaan kunnen krijgen," zo liet Waslander na afloop weten. (Foto: Arthur Verbraak)

Oosterhout - RBC 1-5 (0-2)

Opstelling RBC: Matthias Deleij (Owen Braeckmans); Gino de Klerk, Carlos Ramos (Riyad Khidar), Anass el Gamali, Arif Akbas; Faysal Bensiali (Chaib Azaimi), Anwar Tarfit (Bilal Dadi), Randy Elst; Yoran de Bruijn (Anwar Tarfit), Mujib Yaqoubi (Chakir Amazian), Jari Rommens (Mujib Yaqoubi)

Scoreverloop: 41' Anwar Tarfit 0-1; 45' Randy Elst 0-2; 47' Randy Elst 0-3; 56' Randy Elst 0-4; 70' teg. 1-4; 81' Bilal Dadi 1-5

Scheidsrechter: E. Beumer