Voorbeschouwing WDS '19 - RBC door trainer Erwin van der Woerdt

09-11-2013

 

Morgen staat de wedstrijd tegen WDS '19 op het programma. WDS '19 is via de nacompetitie gepromoveerd en was vorig seizoen een ploeg waar we toch de nodige moeite mee hadden. Een 4-6 winst in de openingswedstrijd en een 2-2 gelijkspel in de thuiswedstrijd bij Rimboe. En in de fase waarin we nu zelf zitten is een overwinning ook nu weer geen vanzelfsprekendheid. De termen strijd, beleving, beweging zullen ook nu weer de basis moeten zijn om te presteren.

Afgelopen zondag was er maar één ploeg die de overwinning verdiende en dat waren wij. Net als tegen Raamsdonk hebben we gedomineerd, veel kansen gecreëerd, maar ze niet gemaakt, met resultaat het derde verlies op rij. En als je dan weet wat we er als groep voor doen, levert dat frustratie op. Het rendement moet dus omhoog en de persoonlijke fouten die de laatste weken zijn gemaakt moeten eruit. De groep beseft dit heel goed en de trainingsarbeid die wordt geleverd moet zich uiteindelijk gaan lonen. Dinsdag hebben we een zware VCT (voetbalconditionele training) afgewerkt en donderdag was alles gericht op voorzetten van de zijkant en tot een goede afwerking komen.

Vanuit de ziekenboeg ook nu weer goed en slecht nieuws te melden. Mike Magielse heeft heel de week niet kunnen trainen, hij had een lichte hersenschudding, maar liet mij vandaag weten geen last meer te hebben. Wiebe de Kok wordt 3 december geopereerd aan zijn enkel en traint tot die tijd bij Axis. Ivo Vergouwen heeft al drie weken last van zijn lies, het is twijfelachtig of hij kan meespelen. Moïse Gonçalvez heeft aangegeven vanaf dinsdag weer te komen en een start te maken met veldtraining na zijn breuk in een middenvoetsbeentje. Nicky Duivelaar is weer terug na een vakantie.

WDS '19 - RBC is de eerste wedstrijd van de tweede periode. Een nieuwe start, waarin we de sterke en zwakke punten van de vorige periode mee moeten nemen om  de tegenvallende resultaten om te keren en weer eens de volle drie punten mee te nemen naar Roosendaal.