Moederdag actie bij RBC - Schijf

10-05-2019

ROOSENDAAL - Zondag is het moederdag. Daarom hebben alle moeders gratis toegang bij de thuiswedstrijd van RBC tegen Schijf.

Na vier achtereenvolgende uitwedstrijden mag RBC eindelijk weer eens aantreden in het eigen Herstaco Stadion. Doordat er in die vier wedstrijden drie keer werd gelijkgespeeld en een keer werd verloren, plus ook nog twee punten in mindering vanwege de gestaakte wedstrijd bij Steenbergen, is RBC de koppositie kwijt geraakt. De achterstand op Roosendaal bedraagt inmiddels vier punten. Zij spelen zondag thuis tegen HVV'24. Voor RBC is het dus zaak om eindelijk weer eens drie punten te laten bijschrijven. Dat moet dan gebeuren tegen Schijf, dat vecht voor rechtstreekse handhaving. Bij RBC zit de nieuwe trainer-coach Koos Waslander voor het eerst op de bank.

Schijf staat momenteel op doelsaldo op de veilige elfde plaats en heeft zes goals minder tegen dan Victoria'03, dat daardoor op de twaalfde plek staat die verplicht tot deelname aan de nacompetitie. De ploeg van trainer Cees van Beers boekte in de laatste wedstrijd een prima overwinning bij VVR. Negen minuten voor het einde scoorde RBC's fysiotherapeut Ardin van Nijnatten de winnende 0-1.

De heenwedstrijd werd door RBC met 1-4 gewonnen. De oranje-witten hadden het in de eerste helft moeilijk met Schijf. De thuisploeg zakte ver in en probeerde via counters achter de verdediging van RBC te komen. Het verzet van de thuisploeg nam gedurende het tweede bedrijf snel af, ook mede door een doelpunt van Randy Elst vlak na de rust.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Brian van Geffen uit Hedel. Pupil van de Week is Ilias el Khassim. De aftrap in het Herstaco Stadion is om 14.30 uur. De prijs van de wedstrijdtickets bedraagt € 3. RBC SeizoenClubCard houders èn alle moeders hebben gratis toegang.