RBC J09 bereikt halve finale beker na zege op Bavel

15-04-2019

ROOSENDAAL - RBC J09 heeft vanavond de halve finale van het bekertoernooi bereikt. De Roosendalers waren in eigen stadion zonder veel moeite te sterk voor Bavel (4-0).

Na een afwachtend begin van RBC werden er toch al snel mogelijkheden gecreëerd om de score snel te openen. Maar het thuispubliek, wat heerlijk een plek op de zonnige tribune had gevonden, moest toch echt wachten tot het tweede kwart. Het was Tycho Damen die de score opende en de thuisploeg verdiend op een 1-0 voorsprong schoot in de 15e minuut.

Bavel probeerde na deze achterstand met een zeer sportieve strijd direct wat te forceren.  Echter, was met Bavel het geluk niet meegereisd. Want een verdediger scoorde in de 18e minuut een eigen goal. Hierdoor kwam de ploeg van Jovanni van Nijnatten in een zetel terecht. Temeer omdat een minuut later Jens van Loon de score al op 3-0 bracht.  Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft probeerde Bavel met wat snelle aanvallen de druk op de verdediging van RBC op te voeren. Maar het was de verdediging van RBC, en natuurlijk doelman Sil Borsje, die de aanvallers van Bavel geen doelpuntje gunde.

Het was RBC die de wedstrijd controleerde en enkel verzuimde de mogelijkheden te verzilveren in doelpunten. Toch was het Meike Lazeroms weer die in de 34e minuut van de wedstrijd haar doelpuntje weer mee wist te pikken en uiteindelijk de eindstand op 4-0 plaatste.

Door deze zege blijft RBC J09 in de race om de beker voor het tweede jaar op rij te winnen. De ploeg van trainer Jovanni van Nijnatten was vorig seizoen in de finale te sterk voor Emplina (10-2).