Zwak RBC pakt punt

03-02-2019

ROOSENDAAL - RBC lijkt maar niet uit de negatieve spiraal te komen. Sinds het een tik kreeg in het thuisduel tegen SAB (2-2 gelijkspel) loopt het niet meer bij de oranje-witten. Al drie thuiswedstrijden op rij is er geen winst behaald. Het aantal verliespunten ten opzichte van HVV'24 is inmiddels opgelopen naar vier punten. Vandaag kwam het op een 0-2 achterstand, en moest het na rust alle zeilen bijzetten om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Uiteindelijk werd het nog 2-2.

Bij RBC waren ten opzichte van het met 1-2 gewonnen bekerduel op bezoek bij Roosendaal enkele wijzigingen toegepast. Lars de Voogd stond - opmerkelijk - in de basis, omdat Gino de Klerk geblesseerd was. "Ik was kapot," zo luidde zijn ordeel na afloop. Mujib Yaqoubi begon in de punt, waar Levy Schotel op de bank begon.

De eerste grote kans was voor RBC toen Adnane Samra door wist te breken op rechts, maar zijn lage voorzet bereikte niemand. Binnen een half uur gaf de thuisploeg twee doelpunten weg. Eerst werd Mo Azaimi aangespeeld in de dekking, zonder coaching. Hij verloor meteen de bal en via enkele schijven kon Donovan Carolus de 0-1 op het scorebord zetten. Twintig minuten later was het Tom Sanen die geklungel in de defensie van RBC afstrafte, 0-2.

RBC brak na de 0-2 wel een aantal keer door, maar grote kansen leverde het niet op. Alleen Anwar Tarfit zag een schot gekeerd worden door de goalie via de paal. MOC'17 was de gehele eerste helft feller in de duels, elke afvallende bal was voor de bezoekers. Het was het slechtste optreden van RBC dit seizoen tot nu toe.

Dat veranderde in de tweede helft. RBC nam het initiatief nu wel meteen bij aanvang van het fluitsignaal en binnen vijf minuten noteerden de Roosendalers ook de aansluitingstreffer via Tarfit na een goede pass van Samra. Het was het sein om zo snel mogelijk de gelijkmaker te forceren. Anass el Gamali schoot tegen de onderkant van de lat en Marouane Hamdoune kopte in vrijstaande positie in de handen van de keeper. Samra kwam daarna nog alleen voor de doelman, maar die redde bekwaam. Een kleine twintig minuten voor tijd schoot Hamdoune de verdiende gelijkmaker binnen. Hij brak op links door, kwam naar binnen toe en schoot met zijn verkeerde been van afstand in de verre hoek, 2-2 (zie foto).

RBC probeerde daarna de overwinning binnen te halen, maar MOC'17 kwam er ook een aantal keer gevaarlijk uit. De Voogd wist na goed positioneren na een verloren bal van Schotel erger te voorkomen. De Roosendalers wisten geen grote kansen meer te ontwikkelen na de gelijkmaker.

Door het gelijke spel en de overwinning van HVV'24 moet de Roosendaalse ploeg weer in de achtervolging. Het heeft nu vier verliespunten meer dan de ploeg uit Hulst. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - MOC'17 2-2 (0-2)

Opstelling RBC: Joeri Leest; Mike Schalk, Quincy Schouten, Anass el Gamali, Marouane Hamdoune; Lars de Voogd, Mo Azaimi, Randy Elst; Adnane Samra, Mujib Yaqoubi (Levy Schotel), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 8' Donovan Carolus 0-1; 28' Tom Sanen 0-2; 49' Anwar Tarfit 1-2; 73' Marouane Hamdoune 2-2

Scheidsrechter: Koen Berkvens