RBC verliest van Rood-Wit W.

27-01-2019

ROOSENDAAL - RBC heeft het oefenduel met eersteklasser Rood Wit W. verloren. In het eigen Herstaco Stadion was de club uit Sint Willebrord met 0-2 te sterk.

Vlak voor rust kwam Rood Wit W. op voorsprong.  Vlak daarvoor had RBC de score al een paar keer kunnen openen. Eerst leek Gino de Klerk na een goede actie van Randy Elst de bal voor het binnen tikken te hebben, maar RBC's nummer zes had teveel tijd nodig, waardoor zijn inzet van de doellijn gered kon worden (zie foto). Mujib Yaqoubi scoorde wel, maar de op links doorgebroken Marouane Hamdoune werd afgevlagd vanwege buitenspel.

Rood Wit W. had in de beginfase twee grote kansen, maar twee maal werd voorlangs geschoten. Vlak voor rust was het uit een counter wel raak, 0-1. In de tweede helft liepen de bezoekers snel uit naar 0-2. RBC kreeg daarna veel kansen op de aansluitingstreffer, maar Anwar Tarfit schoot na goed terugleggen van Adnane Samra hoog over, Elst slalomde langs meerdere verdedigers maar vond de keeper op zijn weg, Tarfit schoot twee maal op de vuisten van de keeper, Elst zijn schot werd met een ultieme redding tegen de paal getikt en het schot van De Klerk ging voorlangs. Ondanks de vele grote kansen wist RBC net als tegen Steenbergen vorige week niet tot scoren te komen.

Aankomende dinsdagavond speelt RBC in de vierde ronde van de beker tegen Roosendaal. Deze wedstrijd zou eigenlijk afgelopen dinsdagavond gespeeld worden, maar de winterse neerslag gooide toen roet in het eten. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Rood Wit W. 0-2 (0-1)

Opstelling RBC: Jordi Brühns (Joeri Leest); Mike Schalk, Quincy Schouten, Anass el Gamali (Michiel Kuipers), Marouane Hamdoune; Gino de Klerk, Levy Schotel (Yeidi Muurmans), Randy Elst; Adnane Samra, Mujib Yaqoubi, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 39' teg. 0-1; 49' teg. 0-2

Scheidsrechter: John Severijnen