RBC niet door in Omroep Brabant Cup

29-10-2013

Net zoals vorig seizoen is RBC in de eerste ronde van de Omroep Brabant Cup uitgeschakeld. Was vorig jaar nog het twee klasse hoger spelende Victoria '03 te sterk, nu was het Raamsdonk, de rode lantaarndrager van de 4e klasse C.

Nadat RBC op een 0-1 achterstand was gekomen, bogen Mark van der Wegen in de eerste helft en Redouan El Allaoui na rust de achterstand om in een 2-1 voorsprong voor RBC. Omdat Raamsdonk de stand toch nog op 2-2 wist te brengen, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Raamsdonk miste uiteindelijk één penalty minder dan RBC (3-4) en plaatste zich hierdoor voor de tweede ronde.

Hoewel het resultaat uiteindelijk onvoldoende bleek, speelde RBC wel veel beter dan de afgelopen weken. Aanstaande zondag hervat RBC de competitie met een thuiswedstrijd tegen Chaam. Zij verloren afgelopen zondag met 1-2 van Viola en zakten daardoor naar de achtste plaats. Chaam heeft twee punten minder dan RBC, dat op de zesde plaats staat.