RBC wil koppositie vasthouden

23-11-2018

ROOSENDAAL - Afgelopen zondag pakte RBC geheel onverwacht de eerste periodetitel ten koste van HVV'24. Nu de oranjehemden lijstaanvoerder zijn geworden, hebben de mannen van trainer-coach Henk Vos zich ten doel gesteld die koppositie vast te gaan houden. Daarvoor zal tegen de eerstvolgende tegenstander een goed resultaat behaald moeten gaan worden. Die tegenstander is het gepromoveerde Schijf.

De RBC-supporters zullen niet graag terugdenken aan de laatste ontmoeting met Schijf op Sportpark De Zoek. Op 7 mei 2017 hadden de oranje-witten de mogelijkheid zich die dag in Schijf tot kampioen van de Zondag 4e klasse B te laten kronen. Hoewel RBC bij rust nog met 0-1 aan de leiding ging, kreeg het aan het einde van de tweede helft alsnog het deksel op de neus: 2-1. Gelukkig werd de titel een week later alsnog binnengesleept.

Vorig seizoen promoveerde Schijf en debuteert dit seizoen in de Derde Klasse. De ploeg van trainer Cees van Beers staat na de 2-0 nederlaag bij Philippine van vorige week op de elfde plaats van de ranglijst.

Zoals gezegd staat RBC, weliswaar op doelsaldo, bovenaan. HVV'24 heeft evenveel punten, maar een slechter doelsaldo op basis van twee goals. De Zeeuws Vlamingen spelen zondag thuis tegen Roosendaal, dat op de derde plaats staat.

De wedstrijd tussen Schijf en RBC staat onder leiding van scheidsrechter G.J.C. van Ooijen uit Meerkerk. De aftrap is om 14:30 uur.