RBC periodekampioen en lijstaanvoerder na monsterscore op MOC'17

18-11-2018

BERGEN OP ZOOM - RBC heeft op voortreffelijke wijze de eerste periodetitel in de wacht gesleept. De Roosendaalse club wist dat het alleen uitzicht had op een periodekampioenschap als HVV'24 gelijk zou spelen of verliezen. Bij een gelijkspel moest RBC sowieso met vier doelpunten verschil winnen. De ploeg uit Hulst speelde gelijk tegen SC Gastel (2-2) en de ploeg van trainer-coach Henk Vos haalde vanmiddag met grote cijfers uit. In Bergen op Zoom werd MOC'17 getrakteerd op een 1-6 nederlaag. Grote man aan de kant bij RBC was Marouane Hamdoune. De pijlsnelle linksback was goed voor vier treffers na rust. "Het is echt super om met hem samen te spelen aan die linkerkant," zo liet aanvoerder Anwar Tarfit na afloop weten.

Bij RBC was er ten opzichte van vorige week (5-1 overwinning op Zundert in de tweede ronde van de beker) flink wat veranderd. Doelman Joeri Leest stond weer in de goal en Hamdoune begon op zijn vertrouwde linksbackpositie. Mohamed Azaimi werd weer naast Gino de Klerk geposteerd. Voorin werd Jacques Dekker met zijn goede wedstrijd van vorige week beloond met een basisplek. Randy Elst begon net als vorige week op de tien. Anass el Gamali was niet inzetbaar voor Vos. "Ik had na mijn invalbeurt vorige week toch weer last gekregen. Ik hoop binnen twee weken weer te kunnen aanhaken," zo vertelde hij.

Ondanks de grote overwinning had de formatie van Vos het moeilijk in de eerste helft met de gastheer. Na ruim een minuut voetballen lag de bal al in het net achter doelman Leest. Een hoekschop vloog er meteen in bij de tweede paal. De thuisploeg zakte daarna flink in en het tempo lag laag bij RBC. Kansen werden dan ook niet veel gecreëerd. Het was uiteindelijk een individuele actie van Dekker die de Roosendalers langszij brachten. Net buiten de zestien schoot Dekker de gelijkmaker achter de Bergse goalie. Daarvoor had Samra RBC al op gelijke hoogte kunnen zetten met een kopbal, maar zijn inzet ging over. Ook Hamdoune kreeg een kopkans, maar ook zijn inzet ging er niet in. Voor het doel van Leest was het vrij rustig. Alleen een rollertje die simpel door hem opgepakt werd, was het enige noemenswaardige wapenfeit van de thuisploeg. Voor de rest bleef de verdediging van RBC fier overeind, maar zelf kwam het ook niet veel voor de Bersge goal door het lage tempo.

Hoe anders was de tweede helft. De Roosendalers trokken meteen fel ten strijde en de RBC-aanhang werd getrakteerd op de Marouane Hamdoune-show die zichzelf binnen een kwartier drie maal op het scorebord wist te zetten. Eerst schoot hij vanuit de tweede lijn in de kruising, daarna was ie nog trefzeker met het hoofd na een hoekschop en na een mee opgezette aanval schoot hij ook het vierde doelpunt van de Roosendalers binnen. Daarna nam RBC wat gas terug, maar gevaarlijk werd MOC'17 niet. Een bal op het dak van het doel was het enige speldenprikje dat te noteren viel.

Vlak voor tijd breidde RBC de voorsprong nog verder uit. Via de linkerkant werd de inmiddels in de aanval geposteerde Hamdoune aangespeeld die de bal aan Tarfit gaf die op zijn beurt de 1-5 liet noteren in de verre hoek. Hamdoune, die al drie maal trefzeker was, bleek uiteindelijk ook nog goed voor een vierde treffer. De ingevallen Levy Schotel brak aan de rechterkant door, gaf een afgemeten voorzet aan Hamdoune die vervolgens de bal in het dak van het doel schoot. Na negentig minuten floot de leidende arbiter meteen af. Daarna werd bekend dat SC Gastel de gelijkmaker had gemaakt bij HVV'24, waardoor RBC de eerste periodetitel in de wacht sleept en zich koploper van de Derde Klasse A mag noemen.

Volgende week speelt RBC opnieuw een uitduel. Dan is laagvlieger Schijf de tegenstander. De laatste keer dat beide clubs elkaar troffen was in de Vierde Klasse. Toen won Schijf met 2-1. (Foto: Arthur Verbraak)

MOC'17 - RBC 1-6 (1-1)

Opstelling RBC: Joeri Leest; Mike Schalk, Quincy Schouten, Jeroen Molenaar, Marouane Hamdoune; Mo Azaimi, Gino de Klerk, Randy Elst (Mujib Yaqoubi); Jacques Dekker (Levy Schotel), Adnane Samra (Huub Schuit), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 2' Robin Hansler 1-0; 30' Jacques Dekker 1-1; 51' Marouane Hamdoune 1-2; 55' Marouane Hamdoune 1-3; 63' Marouane Hamdoune 1-4 ; 83' Anwar Tarfit 1-5; 89' Marouane Hamdoune 1-6

Scheidsrechter: Hans Panjoel