Twee primeurs voor RBC

23-10-2018

ROOSENDAAL - RBC had vanavond twee primeurs. Het 1e elftal trainde vanavond als eerste op het nieuwe kunstgrasveld bij DVO'60 en O23 speelde zijn eerste wedstrijd.

De selectie van Henk Vos werd bij DVO'60 van harte welkom geheten en werkte de eerste training af op Sportpark Hulsdonk. Het is de bedoeling dat op maandag, woensdag en donderdag jeugdteams van RBC bij DVO'60 gaan trainen. Als er op dinsdag oefenwedstrijden worden gespeeld in het Herstaco Stadion, dan wijkt het 1e elftal ook uit naar Hulsdonk. Door de samenwerking met DVO'60 kan RBC zich wat lucht verschaffen in het overbezette stadion.

Vanavond was er dus een wedstrijd in het stadion. Daar trad namelijk het nieuwe O23 team aan tegen Rood Wit W O23 (zie foto). Dit team bestaat uit een combinatie van 1e elftalspelers en spelers van JO19. Het nieuwe team van de coaches Gerjo Prins en Jack Embregts begon met Jordi Brühns op doel. In het centrum van de verdediging waren Quincy Schouten en Yorben Bus geposteerd, geflankeerd door de backs Huub Schuit en Michiel Kuipers. Het middenveld werd gevormd door Flinn Assenberg, Yeidi Muurmans en Levy Schotel. Gijs Gommeren stond in de spits met Mike de Bruijn en Adnane Samra aan de zijkant.

Beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd. Toch gingen de Roosendalers met een 1-0 voorsprong de rust in. Uit een onderschepte Rood Wit-aanval scoorde Adnane Samra in de eerste helft onmiddellijk uit de ingezette tegenaanval. Ook de tweede helft ging gelijk op totdat RBC op 2-0 kwam door wederom Adnane Samra. Tien minuten voor het eind kreeg RBC een strafschop vanwege een overtreding op Gijs Gommeren. De RBC-spits raakte hierbij zwaar geblesseerd. Onderzoek op het veld wees op een vermoedelijke beenbreuk. Gommeren werd vervolgens met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Onderzoek aldaar wees uit dat hij twee breuken had opgelopen in het scheenbeen en een breuk in het kuitbeen. Gelukkig was een operatie niet noodzakelijk en werd Gommeren 'alleen maar' tot aan zijn lies in het gips gezet. Hoe lang Gommeren is uitgeschakeld, is nog niet bekend. De toegekende strafschop werd overigens benut door Adnane Samra, die daarmee een hattrick produceerde. Daarna bracht de ingevallen Jelte Pal de eindstand nog op 4-0.

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd werden spelers en staf van O23 vereeuwigd op de gevoelige plaat. Op de achterste rij v.l.n.r.: Leen Boer (verzorger), Ruud Bus (assistent scheidsrechter), Gerjo Prins (coach), Adnane Samra, Gijs Gommeren, Jacques Dekker, Michiel Kuipers, Huub Schuit, Yeidi Muurmans, Brandon Timmers, Jari Bosch en Jack Embregts (coach). Op de voorste rij v.l.n.r.: Levy Schotel, Quincy Schouten, Mike de Bruijn, Flinn Assenberg, Yorben Bus, Jordi Brühns, Barry Knook en Jelte Pal (Foto: Arthur Verbraak)