Twee teams met een missie

05-10-2018

ROOSENDAAL - RBC ontvangt zondag in het Herstaco Stadion een team met een missie. Tegenstander Terneuzen is namelijk op jacht naar de eerste punten van dit seizoen.

De 'Grand Old' uit Zeeuws Vlaanderen verloor de eerste twee wedstrijden. Thuis werd met 1-2 verloren van Victoria'03 en afgelopen zondag verloor het in een knotsgekke wedstrijd met 7-4 bij VVR. De ploeg van trainer Ronnie Tresonie leidde bij rust nog wel met 1-3, maar liet zich na rust overklassen door de Rijsbergenaren. Terneuzen wil zondag in Roosendaal beginnen om die twee nederlagen recht te zetten. De rood-zwarten streven daarbij naar een zelfde resultaat als in het seizoen 1933-1934. Dat was de enige keer dat Terneuzen in Roosendaal wist te winnen.

RBC zal echter de punten in eigen huis willen houden. De oranjehemden hadden eigenlijk op zes uit twee willen staan, maar zagen afgelopen zondag tot hun verbijstering de 0-3 voorsprong bij HVV'24 verdampen en moesten alsnog genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel. De mannen van Henk Vos hebben zich voorgenomen een dergelijk scenario niet nog een keer te laten welgevallen. Derhalve dus een ontmoeting tussen twee teams met een missie.

Vorig seizoen won een sterk RBC op 1e paasdag met 2-1 van Terneuzen. Anwar Tarfit was in die wedstrijd twee maal trefzeker.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Pieter van der Zwan (sr.) uit Hei- en Boeicop. Pupil van de Week is Alekos Bostantzis.

Wedstrijdtickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Herstaco Stadion. De toegangsprijs voor de Zuid- en Oost tribune bedraagt € 3. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang.