RBC speelt zich veilig in Kloosterzande

20-05-2018

KLOOSTERZANDE - RBC heeft er lang op moeten wachten, maar in het allerlaatste uitduel werd voor het eerst dit seizoen gewonnen in een uitwedstrijd. De oranje-witten hebben zich door de 0-4 overwinning op bezoek bij Hontenisse tevens veilig weten te spelen. De Roosendaalse ploeg staat nu negende en is nog kanshebber voor de derde periodetitel.

RBC speelde met dezelfde basiself die vorige week dure punten lieten liggen in Ulvenhout tegen UVV '40 (2-0 verlies). Een overwinning was vandaag noodzakelijk om minimaal nog een jaar Derde Klasse veilig te stellen. De Roosendalers waren de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar drukte dat pas halverwege de tweede helft uit in doelpunten.

Vanaf het beginsignaal trok RBC het initiatief naar zich toe. Een snel doelpunt leek ook te vallen toen Randy Elst met een mooie beweging een verdediger van de thuisploeg op de achterlijn uitkapte, maar zijn inzet werd vlak voor de doellijn weggewerkt. Daarna kreeg Mujib Yaqoubi een schotkans, maar zijn inzet werd simpel gepakt door de doelman.

Halverwege de eerste helft was het wel raak. Yaqoubi zette zelf zijn aanval op, via een een-twee kwam hij vrij voor de doelman, kapte onderweg nog een tegenstander uit en schoot rustig de 0-1 op het scorebord (zie foto). Vlak voor het rustsignaal schoot Anwar Tarfit RBC op 0-2 na een mooie pass van Elst, maar zijn inzet werd afgevlagd voor buitenspel.

In de tweede helft nam Hontenisse meer risico. De verdediging van RBC had, ondanks de druk van Hontenisse, weinig moeite om aanvallen onschadelijk te maken. De ruimte die achter de verdediging van de thuisploeg lag werd in eerste instantie niet goed benut. Na ruim twintig minuten in de tweede helft wist RBC de score te verdubbelen via een corner. Elst wist met een strakke voorzet Jovanni van Nijnatten te bereiken die de bal via het hoofd in de kruising liet belanden. Daarna maakte RBC aan alle illusies meteen een einde. Elst wist een minuut later de 0-3 op het scorebord te zetten via een bekeken lob. Tegen het eind van het duel wist RBC ook nog een vierde goal te maken via een mooi opgezette aanval. Yaqoubi lanceerde Aaron Dekkers, die vervolgens de doorgelopen Yaqoubi wist te bereiken en hij rondde af, 0-4.

Door de overwinning doet RBC tevens goede zaken voor de derde periode. Naaste achtervolger Terneuzen is de enige kandidaat die de Roosendaalse ploeg nog van de winst kan afhouden. Zij hebben twee punten achterstand. RBC kan volgende week wel flink aan de bak. Hoeven, vandaag kampioen geworden in de Derde Klasse A, is dan de tegenstander. (Foto: Arthur Verbraak)

Hontenisse - RBC 0-4 (0-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Huub Schuit, Gino Pieter (Sebastian Verhulst), Joey Tak; Lars de Voogd, Aaron Dekkers (Sven van Son), Randy Elst; Mujib Yaqoubi, Jovanni van Nijnatten, Anwar Tarfit (Jari Voeten)

Scoreverloop: 17' Mujib Yaqoubi 0-1; 61' Jovanni van Nijnatten 0-2; 62' Randy Elst 0-3; 85' Mujib Yaqoubi 0-4

Scheidsrechter: N. Francke