RBC heeft geen problemen met Philippine

10-05-2018

ROOSENDAAL - RBC heeft de wedstrijd tegen Philippine vrij gemakkelijk gewonnen, al had de Roosendaalse club vrij veel kansen nodig om op voorsprong te komen. Het eerste doelpunt moest letterlijk over de doellijn gelopen worden, maar in de tweede helft bracht RBC de score naar 5-0. Door de overwinning staat RBC bovenaan in de derde periode. Weliswaar staat Hoeven nog twee punten boven de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen, maar omdat zij de tweede periodetitel al op zak hebben doen zij in deze laatste periode niet meer mee. Op naaste achtervolger Victoria '03 heeft het nu drie punten voorsprong.

Het duel tussen beide clubs begon later, omdat de aangestelde arbiter van dit duel een aanrijding met zijn auto had op weg richting Roosendaal. De vervangende scheidsrechter floot een half uur na het aanvankelijke tijdstip voor het beginsignaal. RBC opende sterk. Aaron Dekkers kon een rebound makkelijk binnen tikken, maar hij besloot op enkele meters van de goal voor een hard schot die tegen de deklat ging. Randy Elst mocht daarna alleen op de keeper af, maar ook hij kon het net niet vinden. Lars de Voogd faalde eveneens oog in oog met de keeper, Gino Pieter kopte in vrijstaande positie net over en Mujib Yaqoubi kopte voor leeg doel van dichtbij ook over.

Na ruim een half uur was het wel raak. Een schot van Elst werd niet goed gepareerd door de doelman, waarna Pieter de bal letterlijk het doel in moest lopen om de openingsgoal op het scorebord te krijgen. Vijf minuten voor het rustsignaal schoot Mike Schalk RBC op 2-0, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Tussendoor kwam Anwar Tarfit twee maal vrij voor de keeper, maar twee maal vond hij de keeper op zijn weg. Philippine stelde daar weinig tegenover. Alleen een schot vanuit de tweede lijn deed doelman Thierry Aarts licht strekken.

In de tweede helft ging RBC vrolijk door met aanvallen. Tarfit leek met een afstandsschot op weg naar de 2-0, maar met een ultieme redding van de doelman van de gasten werd de inzet tot corner verwerkt. Yaqoubi wist zichzelf daarna wel op het scorebord te krijgen. Nadat Elst hem lanceerde kwam de vleugelspeler vrij voor de keeper. Zijn inzet was slap, maar genoeg om de keeper op het verkeerde been te zetten: 2-0. Tien minuten later schoot Jovanni van Nijnatten zich op het scorebord en vijf minuten daarna wist Yaqoubi, nadat Van Nijnatten de keeper op zijn weg vond, de rebound binnen te knallen (zie foto). Drie minuten later bracht Van Nijnatten de stand naar 5-0.

Door de overwinning stijgt RBC naar de zevende plek in de rangschikking. Veilig is de Roosendaalse ploeg nog niet. De voorsprong op nummer twaalf UVV '40 is slechts drie punten. Volgende week gaat RBC op bezoek bij de club uit Ulvenhout en kan niet alleen een grote stap gezet worden richting veilige haven, maar bij winst komt de derde periode heel dichtbij. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Philippine 5-0 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Huub Schuit (Michiel Kuipers), Joey Tak; Lars de Voogd, Aaron Dekkers (Sven van Son), Randy Elst; Anwar Tarfit, Jovanni van Nijnatten (Jari Voeten), Mujib Yaqoubi

Scoreverloop:  33' Gino Pieter 1-0; 58' Mujib Yaqoubi 2-0; 68' Jovanni van Nijnatten 3-0; 73' Mujib Yaqoubi 4-0; 76' Jovanni van Nijnatten 5-0

Scheidsrechter: E. Piket