RBC krijgt te weinig in Hoeven

18-02-2018

HOEVEN - RBC heeft de overwinning op SC Gastel geen goed gevolg kunnen geven. Op bezoek bij koploper Hoeven verloor de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen met 2-1. De Roosendalers kregen kansen op meer, maar moesten toezien hoe de thuisploeg twee keer via een ingooi tot scoren kwam. De aansluitingstreffer van invaller Wesley van Zundert bood hoop op resultaat, maar ondanks een slotoffensief wist RBC de gelijkmaker niet te maken.

De Roosendaalse club begon met vrijwel dezelfde elf als tegen SC Gastel. Alleen Van Zundert begon vanaf de bank. Jovanni van Nijnatten nam zijn plek in de punt over.

In de eerste helft nam RBC na enige minuten het initiatief in handen. Veelvuldig was de ploeg van Mathijssen op de helft van de koploper te vinden. Vooral via rechts met het continue doorkoppen van Van Nijnatten kwam Van Andel steeds goed door. Daar kwamen in eerste instantie geen kansen uit. Via een vrije trap van Randy Elst werd RBC wel gevaarlijk. De harde lage voorzet werd door Lars de Voogd met de hak bijna gepromoveerd tot de openingstreffer, maar de keeper kon redding brengen. Hoeven was gevaarlijk via een afstandsschot dat rakelings naast ging. Na ruim een half uur leek RBC op voorsprong te komen. Kevin van Andel werd gelanceerd op rechts en kon alleen op de keeper af, maar zijn schot ging voorlangs. Daarvoor zag Van Andel een mislukte voorzet op de deklat belanden van de kruising.

Tien minuten voor tijd liet RBC de teugels wat vieren, waardoor Hoeven sterker werd en dat meteen uitbetaalde met een doelpunt. Via een ingooi kwam de thuisploeg aan de linkerkant het strafschopgebied binnen en de lage voorzet werd simpel binnengetikt door Erwin Roks.

In de tweede helft ging RBC op zoek naar de gelijkmaker. En lange tijd hing die ook in de lucht. Anwar Tarfit werd vrij voor de keeper gezet, maar de linksbuiten kreeg de bal niet onder controle waardoor de keeper de bal van zijn voeten kon plukken. Niet veel later leek Tarfit alsnog tot scoren te komen, maar zijn schot werd uit de kruising getikt. Aan de andere kant leverde de eerste actie voor het doel van Thierry Aarts meteen een goal op. Opnieuw werd vanuit een ingooi gescoord. Arjan Braat won het duel van Sven van Son en liep langs de achterlijn op Aarts af en via een lob wist hij de doelman te verschalken, 2-0.

Na de 2-0 begon RBC aan het slotoffensief. Gino Pieter werd naar voren gestuurd, Jari Voeten kwam in het veld voor Van Son, maar moest al snel vervangen worden door Mujib Yaqoubi na een opgelopen blessure en spits Van Zundert verving Van Andel. Vijf minuten voor tijd kwam RBC eindelijk tot scoren. Pieter kwam goed door op rechts, gaf een afgemeten voorzet aan Van Zundert die raak schoot. Na de 2-1 bleef RBC gevaarlijk, maar de gelijkmaker kwam niet op het scorebord.

Volgende week gaat RBC op bezoek bij Groen Wit. Dinsdagavond spelen de Roosendalers in het Herstaco Stadion eerst een oefenwedstrijd tegen zaterdag 3e klasser WHS. (Foto: Ad Paantjens)

Hoeven - RBC 2-1 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Huub Schuit, Joey Tak; Lars de Voogd, Sven van Son (Jari Voeten / Mujib Yaqoubi), Randy Elst; Kevin van Andel (Wesley van Zundert), Jovanni van Nijnatten, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 42' Erwin Roks 1-0; 61' Arjan Braat 2-0; 86' Wesley van Zundert 2-1

Scheidsrechter: C.A. Toorenaar