RBC verslaat koploper SC Gastel

04-02-2018

ROOSENDAAL - RBC heeft zich goed hersteld na de 1-0 nederlaag van vorige week in de stadsderby tegen Roosendaal. De ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen wist in de absolute slotfase de overwinning te pakken tegen SC Gastel. Mujib Yaqoubi werd de matchwinner (zie foto).

RBC begon gewijzigd aan het duel met Roosendaal. Nicky Vromans, Sebastian Verhulst, Jovanni van Nijnatten en John Schot moesten het veld ruimen. Huub Schuit, Kevin van Andel, Sven van Son en Randy Elst namen hun plekken over. Om de twee spitsen van SC Gastel goed te kunnen bestrijden werd er gekozen om met drie verdedigers te spelen en Mike Schalk door te schuiven naar het middenveld.

RBC had over het gehele duel de wedstrijd volledig in handen. Vooral het middenveld was ten opzichte van de wedstrijd tegen Roosendaal zeer sterk. In het eerste kwartier wist de thuisploeg, ondanks de dreiging, niet door de verdediging van de bezoekers te geraken. Anwar Tarfit had het moeilijk aan de linkerkant, waar hij constant bewaakt werd door drie man. Aan de overkant had Van Andel het iets makkelijker. De rechtsbuiten kon ook enkele keren een voorzet afleveren. Een van die voorzetten kwam terecht bij de goed meegelopen Van Son, maar hij wist de bal langs de verkeerde kant van de paal te koppen. Niet veel later leek Wesley van Zundert RBC op voorsprong te zetten na een goede steekpass van Elst. De spits schoot eerst tegen de keeper, maar de rebound leek een koud kunstje, maar vanuit een moeilijke hoek ging zijn inzet voor leeg goal voorlangs.

SC Gastel wist weinig gevaar te creëren voor het doel van Thierry Aarts. Een schot uit de tweede lijn werd goed gepakt door Aarts. Andere dreigende aanvallen werden snel in de kiem gesmoord door de verdediging.

In de tweede helft kreeg RBC sporadisch kansen, ondanks dat het sterker was dan de koploper. Elst zag een schot tot corner verwerkt worden en Lars de Voogd kopte uit die corner op de bovenkant van de lat. SC Gastel, dat in de eerste helft weinig gevaar stichtte, kreeg in de tweede helft wel een grote kans. Een voorzet werd tegen de paal gekopt. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers via een wereldgoal op voorsprong. Harm Lambregts schoot de bal met buitenkant rechts prachtig binnen. Lang kon SC Gastel niet genieten van de voorsprong, want een minuut later schoot Elst een vrije trap binnen.

In de absolute slotfase wist de ingevallen Mujib Yaqoubi de overwinning binnen te halen voor RBC. Yaqoubi liep op de keeper door, liep vervolgens tegen de doelman aan die op zijn beurt de bal losliet, waarna Yaqoubi de bal tegen de touwen schoot. De scheidsrechter keurde het doelpunt goed. In de blessuretijd doorstond RBC het slotoffensief van SC Gastel. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - SC Gastel 2-1 (0-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Huub Schuit, Gino Pieter, Joey Tak; Mike Schalk, Lars de Voogd, Sven van Son, Randy Elst (Mujib Yaqoubi); Kevin van Andel, Wesley van Zundert (Jari Voeten), Anwar Tarfit (Michiel Kuipers)

Scoreverloop: 74' Harm Lambregts 0-1; 75' Randy Elst 1-1; 87' Mujib Yaqoubi 2-1

Scheidsrechter: W.A.L. Broekhoven