RBC wint oefenduel met Madese Boys

14-01-2018

ROOSENDAAL - RBC heeft het oefenduel met Madese Boys afgesloten met een overwinning. In het Herstaco Stadion won de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen met 1-0. In de zomer speelden beide elftallen ook al tegen elkaar. Toen werd het 1-1.

RBC begon met John Schot in de basis (zie foto). De aanvallende middenvelder was nadrukkelijk aanwezig in het duel. Ook Sven van Son begon in de basiself. Doelman Jeremy Troost kwam nog niet in actie. Hij zal aankomende zaterdag pas zijn opwachting gaan maken in het doel tegen VVC '68.

Na ruim vijf minuten kwam RBC al op voorsprong. Anwar Tarfit trok naar binnen om uit te halen en zijn schot werd dusdanig van richting veranderd door Wesley van Zundert dat de keeper van Madese Boys kansloos werd gelaten, 1-0.

Het duel had vele gelijkenissen met de wedstrijd uit bij Made. Ook toen werden er sporadisch kansen gecreëerd. Na twintig minuten kreeg Madese Boys wel een grote kans. Via de linkerkant werd de bal in de zestien gebracht, maar het schot kon gepareerd worden door doelman Thierry Aarts. RBC leek de score te verdubbelen toen Tarfit vrij voor de keeper gezet werd door Schot, maar het doelpunt werd afgevlagd voor buitenspel.

In de tweede helft werd er doorlopend gewisseld, maar RBC kreeg wel kansen op meer. Van Son kwam vrij voor de keeper, maar kwam niet verder dan een rollertje. De ingevallen Kevin van Andel schoot tegen de keeper aan. Veel kansen werden er daarna niet meer gecreëerd, waardoor RBC met een 1-0 overwinning van het veld stapte. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Madese Boys 1-0 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk (Sebastian Verhulst), Gino Pieter (Huub Schuit), Joey Tak, Nicky Vromans (Michiel Kuipers); Lars de Voogd (Sven van Son), Sven van Son (Mujib Yaqoubi), John Schot (Jari Voeten); Jovanni van Nijnatten, Wesley van Zundert (Kevin van Andel), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 6' Wesley van Zundert 1-0

Scheidsrechter: R. Luyken