RBC knalt 2017 uit met grote overwinning

17-12-2017

ROOSENDAAL - RBC is het jaar 2017 goed geëindigd. In eigen huis tegen Hontenisse keek het al snel tegen een 0-2 achterstand, maar nog voor de rust werd die achterstand weggewerkt en nam het een comfortabele 4-2 voorsprong. In de tweede helft trokken de Roosendalers door en met enkele prachtige treffers werd de eindstand op 8-2 bepaald.

In de beginopstelling waren enkele wijzigingen toegepast. Huub Schuit was te laat en moest op de bank plaatsnemen. Het centrum werd gevormd door Joey Tak en Gino Pieter. Nicky Vromans was ziek, waardoor zijn plek overgenomen werd door Michiel Kuipers. Aaron Dekkers begon als nummer tien.

Ondanks de vroege achterstand kreeg RBC bij een 0-0 stand wel grote kansen via Jovanni van Nijnatten. Zij kansen leverde echter geen treffers op. De eerste kans van Hontenisse was wel meteen raak. Uit een goede voorzet werd de bal tegen de touwen gekopt. Enkele minuten later leverde Mike Schalk een puike voorzet, maar voor leeg goal kopte Van Nijnatten naast. Twee minuten later kreeg Hontenisse een penalty. Doelman Aarts ging met beide benen door op de doorgebroken aanvaller van de Zeeuwse ploeg. Aarts kreeg slechts geel, waar hij rood verdiende. "Dat was inderdaad rood. Maar de bal was ook buiten de zestien, dus handen gebruiken mocht niet," zo liet Aarts weten na afloop. Daarvoor was echter een handsbal gemaakt door de aanvaller van Hontenisse, maar de scheidsrechter wees naar de stip, 0-2.

Na een half uur wist RBC eindelijk weer eens een doelpunt te maken. De Roosendalers hadden daar 300 minuten voor nodig. Aanvoerder Lars de Voogd kopte uit een corner in de kruising, 1-2 (zie bovenste foto). De oranje-witten leken na de goal eindelijk bevrijd. Acht minuten later kreeg RBC een strafschop na een handsbal. Anwar Tarfit schoot raak. Jari Voeten kon RBC daarna op voorsprong zetten, maar een puike voorzet werd slecht ingekopt door de aanvaller, waarna de keeper redding kon brengen. Tarfit gaf daarna wel het goede voorbeeld door via een korte corner van buiten de zestien de bal snoeihard in de kruising te jagen. Wesley van Zundert schoot een minuut voor rust de 4-2 op het scorebord.

In de tweede helft trok RBC door, al duurde het wel enige tijd voordat er weer gescoord werd. Tarfit was opnieuw trefzeker. Daarna ging het hard en liet RBC enkele prachtige treffers zien, vooral het tandem Tarfit-Van Zundert was een lust voor het oog. Eerst was het Tarfit die met een goede voorzet Van Zundert op maat bediende, waarna RBC's nummer negen de bal hard tegen de touwen kopte. Niet veel later kwam Tarfit van de linkerkant naar binnen, ging een een-twee aan met Van Zundert die zijn linksbuiten met een hakbal op maat bediende, waarna Tarfit van buiten de zestien de bal in de verre hoek krulde, 7-2. Het slotstuk was voor Dekkers. Kuipers kwam mee op en gaf Dekkers een niet te missen kans, 8-2. (Foto's: Arthur Verbraak)

RBC - Hontenisse 8-2 (4-2)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter (Huub Schuit), Joey Tak, Michiel Kuipers; Lars de Voogd, Aaron Dekkers, Jari Voeten (Sebastian Verhulst); Jovanni van Nijnatten (Kevin van Andel), Wesley van Zundert, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 13' Kris van Meele 0-1; 21' Tom Rijk 0-2; 30' Lars de Voogd 1-2; 38' Anwar Tarfit 2-2; 43' Anwar Tarfit 3-2; 44' Wesley van Zundert 4-2; 68' Anwar Tarfit 5-2; 74' Wesley van Zundert 6-2; 75' Anwar Tarfit 7-2; 85' Aaron Dekkers 8-2

Scheidsrechter: G.M.J. Tunders