RBC JO10-1 najaarskampioen

16-12-2017

ROOSENDAAL - RBC JO10-1 is najaarskampioen van de Hoofdklasse 1 geworden. Assistent-trainer en teammanager Ardie Huijbregts werd afgelopen weekend in Etten-Leur door leden van DSE en Unitas '30 gefeliciteerd met het kampioenschap, terwijl we bij RBC zelf nog niet wisten hoe het zat. Na een telefoontje begin deze week met de KNVB bleek dat de afgelaste wedstrijd van concurrent Unitas '30 JO10-1 niet meer ingehaald werd, vanwege het feit dat vandaag de bekerwedstrijd RBC JO10-1 – Unitas ‘30 JO10-1 op het programma stond. Unitas ‘30 heeft geen mogelijkheid meer die achterstallige wedstrijd te spelen.

Een terugblik op de gewonnen najaarscompetitie door Willy Heeren:

Nadat dit team afgelopen seizoen kampioen was geworden in de Hoofdklasse en beslag wist te leggen op  de districtsbeker Zuid 1, begonnen wij dit seizoen in een (extra) sterke competitie, wederom in de Hoofdklasse. Hierin zaten de sterkste ploegen uit de regio West-Brabant, Breda/Bavel en Dordrecht bij elkaar.

We begonnen de competitie in het pittoreske Wouwse Plantage dan ook met lichte spanning. Dat dit niet nodig was bleek wel uit de uitslag van 5-1 winst tegen RKsv RCD uit Dordrecht. Vervolgens werd Oranje-Wit uit ook aan de zegekar gebonden met maar liefst 1-9 winst.

De 3e wedstrijd werden we pas echt op de proef gesteld in een thuiswedstrijd tegen Drechtstreek, maar ook dit duel wisten we in een 2-1 overwinning om te zetten, nadat wij wel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij waren geweest met genoeg kansen voor een ruimere overwinning. Daaropvolgend wederom 2 winstpartijen met een uitschieter thuis tegen DSE van 14-0 met maar liefst meer dan 30 doelpogingen geteld en daardoor stonden we netjes op de 1e plaats in de ranglijst.

Op 4 november jl. reisden we af naar ASWH te Hendrik-Ido Ambacht alwaar we een totale off-day meemaakten van onze boys. Dit resulteerde in een 1e verliespartij in de competitie sinds ik als teammanager en assistent verbonden ben aan dit team. We verloren daar met 2-0, waardoor wij weer naar plaats 2 op de ranglijst zakten.

De wedstrijd tegen Baronie werd “netjes” met 3-2 gewonnen, waarin we wederom legio meer kansen lieten optekenen dan onze tegenstander, maar zoals zo vaak moeite hadden deze te verzilveren.

Op 18 november jl. was het tijd voor (wederom) de “kraker” in en tegen Unitas. Het team wat tot dat moment 1e stond en (je weet wel), waar we vorig seizoen al de beker en het kampioenschap voor hun neus weg kaapten. Unitas was natuurlijk gebrand op revanche en om onze jongens extra te prikkelen hadden Binoy en Willy  gezegd bij winst van onze jongens wel naar het RBC stadion terug te lopen. Dat wij onze jongens niet hoefden te prikkelen bleek wel uit het feit hoe relaxed zij de voorbereiding samen oppakten en hoe zij de wedstrijd in gingen. Behoudens de eerste 5 minuten waarin wij wat onder druk stonden, was er uiteindelijk maar 1 team wat de wedstrijd dicteerde en dat was “RBC”. Aangezien we de kansen niet af maakten de 1e helft, gingen we met 0-0 de rust in en kon het nog alle kanten op. De 2e helft kwamen we fel uit de startblokken en drukten we Unitas ver terug, waarbij we diverse keren alleen voor de keeper kwamen, maar nog zonder succes. Tot de 34e minuut waarbij Nigel probeerde via de korte hoek de keeper te verschalken. De keeper kon de bal nog net wegtikken, en toen was Jens er snel bij om  deze kans vakkundig af te ronden. 0-1. Het enige wat onze ploeg zichzelf kon verwijten was dat wij de wedstrijd niet eerder “op slot” hadden gegooid. Tegen de 50e minuut kreeg Unitas nog 3 mooie kansen, waarbij bewezen werd dat wij “als team” deze wedstrijd gewonnen hebben. Iedere verdediger maakte wel een aanval onschadelijk of gooide zich in de baan van een schot. En als kers op de taart maakte Tycho nog een geweldige redding, waardoor wij de punten mee naar Roosendaal namen. Ook in de 2,5 minuut extra speeltijd lieten onze boys zich niet uit het veld slaan. Binoy en Willy, wisten wat hun te doen stond, maar zij hebben deze opdracht met plezier vervult, want hun dag kon niet meer stuk. Moe maar voldaan kwamen we ’s middags om 16 uur aan bij het stadion waar we van Wilma nog een kop koffie kregen om wat te bekomen van onze tocht. Helaas kon Ardie niet met ons meelopen deze keer, maar we hopen hier nog een keer een vervolg aan te geven, dus…?

25 november  jl. moesten we thuis aantreden tegen RBC JO10-2 voor een historische wedstrijd. Nog nooit eerder was het voorgekomen dat 2 jeugdteams van RBC het tegen elkaar op moesten nemen in competitieverband in dezelfde klasse. In deze wedstrijd bleek dit talentvolle team niet voor niets ingedeeld te zijn in de hoogste klasse van JO10. Wij hadden het de 1e helft ontzettend lastig, en de tegenstanders schuwden de duels absoluut niet, daar konden Daan en Jort over meepraten. Zowat op slag van rust maakten we de 1-0. De 2e helft begonnen we voortvarend, waardoor wij 5 minuten na rust met 3-0 voor stonden en de wedstrijd wel gespeeld was. Uiteindelijk wonnen we met 5-0, maar onze complimenten voor de tegenstander, die heeft laten zien een mooie groei doorgemaakt te hebben de afgelopen periode.

Hierna hadden we nog 2 zware wedstrijden voor de boeg tegen de nr. 3 en 4 van het klassement. Op het bevroren veld van het sportcomplex bij “de Rimboe” lieten wij zien, waarom wij bovenaan stonden. Met een zieke Levi op goal de 1e helft en Remco de 2e helft, wegens absentie van Tycho, speelden onze jongens de gehele wedstrijd ver van de goal af, en werden de combinaties op het slecht bespeelbare veld aaneen geregen. Bickel deed deze wedstrijd zijn naam eer aan, door ervoor te zorgen dat geen tegenstander hem voorbij kwam op deze ijskoude en gladde ondergrond Het was prachtig om te zien, hoe een tegenstander die op de 3e plaats stond, van het kastje naar de muur gevoetbald werd, en deze wellicht “beste” wedstrijd van het seizoen van onze zijde werd winnend afgesloten met 2-0 op TSC uit Oosterhout Op een slecht bespeelbaar veld werden slecht 3 kansen weggegeven deze ochtend.

Blij dat we waren dat iedereen weer “nagenoeg” fit was en met Tycho weer op goal begonnen wij aan onze laatste lastige uitwedstrijd van dit najaar kampioenschap tegen JEKA die op dat moment 4e stonden. Binnen 2 minuten keken wij al tegen een 1-0 achterstand aan, welke wij met een mooie aanval in de 3e minuut weer gelijktrokken. Helaas kwamen we 4 minuten later weer op achterstand, tegen deze sterke tegenstander. Net op het moment dat we dachten dat we met een 2-2 stand de rust in gingen, door een aansluitingstreffer van Jassim, kregen we het deksel op onze neus en gingen we naar de pauze met 3-2 achterstand.  Na de rust bleven wij aandringen, maar echt veel kansen kregen we niet. In de 36 minuut maakten we de bevrijdende gelijkmaker, waardoor onze jongens er weer echt in gingen geloven. Uiteindelijk besloten we Jort naar voren te sturen 8 minuten voor tijd, om toch een overwinning proberen te forceren. 3 minuten voor tijd schoot uitgerekend Jort de bal keihard hoog in de touwen, onhoudbaar voor de keeper. Toen het laatste fluitsignaal geklonken had, dook iedereen op elkaar, met Binoy (onzichtbaar) onderop. Zichtbaar opgelucht door deze overwinning tegen de voor ons sterkste tegenstander deze competitie, genoten wij nog na in de kantine van JEKA.

Daarna konden wij ons op gaan maken voor de “bekerkraker” tegen het altijd lastige Unitas, maar zij hadden ons de afgelopen seizoenen nooit kunnen verslaan, en we hoopten dit te benadrukken door vandaag een duidelijke overwinning neer te zetten. En dat is gelukt! Vandaag hebben we de volgende bekerronde bereikt door onze grote concurrent met 2-1 te verslaan.

Hierbij willen wij iedereen bedanken, die op wat voor manier dan ook heeft meegeholpen aan deze succesvolle periode voor onze boys!!