Eric Lankers maakt rentree tegen FC Moerstraten

01-10-2013

Eric Lankers heeft vanavond na precies een jaar en twee dagen zijn rentree gemaakt bij RBC. Nadat hij op 29 september 2012 in de wedstrijd tegen DEVO geblesseerd uitviel met een afgescheurde kruisband in zijn linkerknie, stond hij vanavond in de basis tegen FC Moerstraten. Lankers speelde de eerste helft probleemloos uit. "Het ging lekker", aldus Lankers. "Ik had zelfs langer kunnen spelen, maar ik begin rustig aan. Ik kan nu mijn minuten gaan maken".

Op het moment dat Eric Lankers werd vervangen, leidde RBC met 2-1. Ivo Vergouwen en Nick Smit scoorden voor RBC nadat FC Moerstraten een 0-1 voorsprong had genomen. In de tweede helft kon RBC de kansen niet benutten. Dat gaf de mannen van RBC-ambassadeur en FC Moerstraten-trainer Pierre van Hal de nodige moed. Nadat FC Moerstraten op gelijke hoogte was gekomen, kwam de ploeg uit het Roosendaalse kerkdorp vlak voor het eind zelfs op een 2-3 voorsprong. Dit tot grote vreugde van de naar het Herstaco Stadion meegereisde dorpsbewoners. RBC drong daarna nog wel aan, maar kon de gelijkmaker niet meer forceren.