RBC krijgt te weinig in Oudenbosch

03-12-2017

OUDENBOSCH - RBC heeft ook in Oudenbosch het tij niet kunnen keren. De Roosendalers verloren op bezoek bij Victoria '03 met 1-0. RBC kreeg meerdere kansen om in ieder geval gelijk te spelen, maar doelman Niels van Sundert hield zijn doel schoon.

Trainer-coach Danny Mathijssen had weer de beschikking over Wesley van Zundert en Anwar Tarfit. Beide spelers begonnen in de basis. Ook Aaron Dekkers begon aan de aftrap. Jari Voeten kon niet in actie komen vanwege een dikke enkel.

RBC begon afwachtend aan het duel en liet de thuisploeg komen. Victoria '03 kreeg dan ook de eerste kans, maar deze ging net over. De Roosendalers kwamen na de eerste aanvalsgolven wat beter in het spel, maar na een ingooi van Victoria '03 die achterwaarts gekopt werd door Sebastien Verhulst kwamen twee spelers vrij voor doelman Thierry Aarts, die kansloos werd gelaten, 1-0. Daarna had RBC op gelijke hoogte moeten komen toen een doorgeschoten bal Van Zundert vrij voor de keeper bracht. Doelman Van Sundert wist met een vuist de inzet tot corner te verwerken. In de slotfase van de eerste helft leek Jovanni van Nijnatten de gelijkmaker op het scorebord te brengen, maar van dichtbij schoot hij voorlangs.

In de tweede helft had RBC nog weinig te duchten van de thuisploeg, maar de ploeg van Mathijssen creëerde ook weinig. Dat veranderde 25 minuten voor tijd toen Gino Pieter naar voren gestuurd werd. Met Van Nijnatten, de ingevallen Kevin van Andel en Tarfit gingen de Roosendalers met vier aanvallers spelen. RBC reeg de kansen aaneen, terwijl achterin nauwelijks iets weg werd gegeven. Een scrimmage bracht Van Nijnatten in stelling, maar zijn inzet belandde simpel in de handen van Van Sundert. Tarfit schoot daarna een vrije trap bijna binnen, maar de vuisten van Van Sundert konden nu redding brengen. In de slotfase kreeg Van Nijnatten weer een enorme kans, maar opnieuw schoot hij recht op Van Sundert.

Door de nederlaag en de winst van Terneuzen raakt RBC verder achterop. (Foto: Arthur Verbraak)

Victoria '03 - RBC 1-0 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Huub Schuit, Gino Pieter, Nicky Vromans; Lars de Voogd, Sebastian Verhulst (Joey Tak), Aaron Dekkers; Jovanni van Nijnatten, Wesley van Zundert (Kevin van Andel), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 19' Faris Ouaddaf 1-0

Scheidsrechter: T.A.L. Renders