Winst voor RBC JO9-2 tegen Halsteren JO9-1

18-11-2017

ROOSENDAAL - Op de dag dat de Sint aankwam in Nederland mochten de boys van JO9-2 aantreden tegen Halsteren JO9-1. Twee weken geleden stond deze wedstrijd ook op het programma en toen werd er ternauwernood gewonnen met 0-1, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Een verslag van Nathalie Goossens:

Het was gezellig druk bij RBC omdat de JO9-1 en de JO10-2 ook een thuiswedstrijd hadden. Alle teams kwamen samen, onder begeleiding van het RBC clublied, het veld op. Wat een mooi spektakel is dit altijd voor de jongens en de ouders. De boys kwamen nog even bij elkaar en na het roepen van het bekende 'Zigge zagge zigge zagge RBC!' begonnen ze de wedstrijd fel. De opstelling was als volgt: Imran op goal (Kean is gelukkig uit het gips en hard op de weg terug), Delco, Givano en Tim in de verdediging en Anis en Zakariyya voorin. We hadden vandaag geweldige hulp van Tycho uit de JO8, hij begon als wissel.

RBC kreeg meteen vanaf het begin een aantal mogelijkheden maar deze werden niet benut of de uitstekende keeper van Halsteren stond in de weg. Na tien minuten was het dan toch Anis die de scoren opende na een goede actie en assist van Zaki. Helaas konden we hier maar kort van genieten want Halsteren maakte binnen twee minuten de 1-1 door middel van een fantastisch afstandsschot. We lieten ons echter niet van de wijs brengen en gingen door waar we mee begonnen waren, fel voetballen en kort erop zitten. Vanuit de verdediging kwamen mooie passes richting onze twee aanvallers. Uit een van deze passes van achteruit, kon Zaki de bal meenemen en na een mooie individuele actie rondde hij koelbloedig af. Met de stand van 2-1 gingen de boys even genieten van een beker ranja.

Bij de start van de tweede helft was RBC nog niet helemaal wakker want Halsteren kon met weer een afstandschot meteen de gelijkmaker binnenschieten. Zoals hierboven al vermeldt, hadden we vandaag Tycho die met ons meespeelde en hij liet zich meteen zien door de bal over links mee te nemen en hard in de korte hoek binnen te schieten. De voorsprong stond weer op het scorebord. Na deze goal waren we weer wakker en konden we binnen vijf minuten nog twee keer juichen. Zaki scoorde de 4-2 op aangeven van Anis en Tycho scoorde de 5-2 op aangeven van Anis. Halsteren kwam in de laatste tien minuten toch nog terug op 5-3. Even werd het spannend, totdat wederom Zaki op aangeven van Anis de 6-3 binnenschoot. In de laatste minuut werd het nog 7-3 door een eigen doelpunt.

Over de penalty’s gaan we het maar niet hebben, laten we zeggen dat alle energie in de wedstrijd gestopt was. Na een welverdiend applaus en warme douche, konden de boys gaan genieten van een heerlijke brunch. Samen met de JO9-1 en JO10-2 was het een gezellig samenzijn (zie foto).