RBC verliest in Terneuzen

19-11-2017

TERNEUZEN - RBC heeft het uitduel met Terneuzen niet in winst om kunnen zetten. Op bezoek bij de nummer twaalf in de Derde Klasse A ging de Roosendaalse ploeg met 3-0 onderuit. In de slotfase besliste Terneuzen het duel, nadat RBC de ultieme kans op de gelijkmaker liet liggen. De veel geboden ruimte werden de oranje-witten daarna fataal.

Momenteel heerst bij het eerste elftal van RBC een blessuregolf. De al langer geblesseerden Jeremy Troost en Randy Elst zijn al na de eerste wedstrijden niet inzetbaar, maar vandaag konden nog een flink aantal spelers niet aan de aftrap beginnen. Anwar Tarfit, die een liesblessure opliep in het begin van het duel met HVV '24 (1-2 verlies), heeft daar nog steeds last van. Sebastian Verhulst was ziek, Mujib Yaqoubi geblesseerd, Michiel Kuipers moest studeren en Mike Schalk was om disciplinaire redenen niet van de partij. Trainer-coach Danny Mathijssen had daardoor maar twee wissels: Gino Pieter en Alan Szymczyszyn. Vanuit de jeugd kreeg hij op het laatste moment Aaron Dekkers los bij RBC JO19. Met slechts één veldspeler als reservespeler reisde de ploeg af richting Terneuzen.

Ondanks de grote personele problemen kreeg RBC twee grote kansen om de score te openen. Jari Voeten kwam alleen voor de keeper, maar schoot in het zijnet. Even later werd vanuit een corner een doorgeschoten bal in een keer op doel geschoten, maar net op de lijn werd de bal op miraculeuze wijze gekeerd. Daarna kwam de thuisploeg beter in haar spel. Ruim vijf minuten voor tijd kwam Terneuzen op voorsprong. Na half ingrijpen van meerdere achterhoede spelers kwam Jarno Waebeke oog in oog met doelman Thierry Aarts en schoot raak. Daarvoor kreeg de thuisploeg al meerdere kansen op de openingstreffer, maar een bal die voorlangs ging en een redding van Aarts zorgde er voor dat de schade beperkt bleef.

In de rust kon opnieuw een speler aan de blessurelijst toegevoegd worden. Nicky Vromans kon niet verder. Hij werd vervangen door Gino Pieter, die op de bank moest plaatsnemen omdat hij te laat was. Ook spits Wesley van Zundert had last van zijn lies. Terneuzen kreeg kansen om de score verder uit te bouwen, maar trok zich twintig minuten voor tijd terug op de eigen helft. RBC kreeg echter nauwelijks een goede aanval opgezet. Doordat Van Zundert niet verder kon, moest hij gewisseld worden ten faveure van Szymczyszyn. Jovanni van Nijnatten nam de spitspositie over. Ruim tien minuten voor tijd kreeg RBC de ultieme mogelijkheid op de gelijkmaker. Dekkers kwam alleen voor de keeper, maar kwam niet goed uit met zijn passen en schoot de bal tegen de keeper aan (zie foto).

Om de gelijkmaker alsnog te forceren werd Pieter naar voren gestuurd. Terneuzen maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte en wist met twee prachtige schoten in de verre hoek de zege veilig te stellen. Door de nederlaag zakt RBC naar de twaalfde plek. (Foto: Arthur Verbraak)

Terneuzen - RBC 3-0 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Maarten Schipper, Joey Tak, Huub Schuit, Nicky Vromans (Gino Pieter); Lars de Voogd, Aaron Dekkers, Jari Voeten; Kevin van Andel, Wesley van Zundert (Alan Szymczyszyn), Jovanni van Nijnatten

Scoreverloop: 1-0 Jarno Waebeke, 2-0 Saïd Bouzambou, 3-0 Jamie Rademaker

Scheidsrechter: M.L. de Looze