RBC verliest van HVV '24

05-11-2017

ROOSENDAAL - RBC heeft het thuisduel met HVV '24 verloren. De ploeg uit Hulst was met 1-2 te sterk. De laatste 25 minuten speelde HVV '24 met tien man, maar de Roosendalers konden echter geen potten breken om de achterstand ongedaan te maken.

In de opstelling waren een aantal wijzigingen ten opzichte van vorige week. Wesley van Zundert begon in de punt, geassisteerd door Anwar Tarfit en Jovanni van Nijnatten. Op het middenveld was een plekje gereserveerd voor Sebastian Verhulst. Gino Pieter begon als rechtsback en moest de sterke linksback van HVV '24 in toom zien te houden. Nicky Vromans zag zijn goede invalbeurt tegen Philippine beloond worden met een basisplek als linksback.

In de eerste helft leek HVV '24 na tien minuten op voorsprong te komen. Een voorzet werd verkeerd ingeschat door de verdediging van RBC, waardoor de bal op de paal belandde. Vijf minuten later kreeg de thuisploeg via een goede aanval een grote kans. Aanvoerder Lars de Voogd kwam via een aantal schijven vrij voor de keeper, maar zijn inzet ging rakelings naast. RBC probeerde vanuit de counter de Zeeuwse ploeg pijn te doen, maar na ruim twintig minuten kwam HVV '24 op voorsprong. De sterke linksback van de Zeeuwen bracht de bal voor en die werd feilloos in de kruising gekopt. Daarvoor was RBC Anwar Tarfit al kwijt geraakt. De linksbuiten moest het veld verlaten vanwege een liesblessure. "Ik had er al last van in de warming-up. Elke keer als ik een sprint inzette kreeg ik steken. Ik heb geen idee wat het is, ik hoop snel weer fit te zijn," zo stelde hij na afloop.

Acht minuten na de achterstand was het weer gelijk. Van Nijnatten werd knap weggestuurd, omspeelde de keeper en schoot raak (zie foto). Vlak voor rust keek RBC echter weer tegen een achterstand aan. Een voorzet werd niet goed verdedigd door Joey Tak en met een kopbal werd Aarts verschalkt.

In de tweede helft kreeg RBC weinig kansen om de gelijkmaker te maken. Na 65 minuten moest Hendrik de Maeyer van het veld door zijn tweede gele prent, waardoor de bezoekers met tien man kwamen te staan. Dit werd echter pover uitgebuit. Van Zundert werd weinig in stelling gebracht en kreeg vaak ballen waar hij weinig mee kon. De enige grote kans die RBC kreeg, was vlak voor tijd via de ingevallen Muijb Yaqoubi. De afgeleverde voorzet was op maat, maar de aanvallende middenvelder kopte echter over de kruising.

In de slotfase ging doelman Aarts ook een aantal keer mee naar voren bij corners, waardoor het doel verlaten was. Een afgeslagen corner leek de 1-3 op te leveren voor de gasten, maar voor leeg goal schoot de aanvaller van HVV '24 tegen de buitenkant van de paal. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - HVV'24 1-2 (1-2)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Gino Pieter, Huub Schuit, Joey Tak (Mike Schalk), Nicky Vromans; Lars de Voogd, Jari Voeten (Kevi van Andel), Sebastian Verhulst; Jovanni van Nijnatten, Wesley van Zundert, Anwar Tarfit (Mujib Yaqoubi)

Scoreverloop: 24' Jeroen Maas 0-1; 32' Jovanni van Nijnatten 1-1; 44' Hendrik de Mayer 1-2

Scheidsrechter: A.F. Bruggeman