Eindelijk weer avondje RBC

28-09-2017

 

ROOSENDAAL - Na lange tijd staat er eindelijk weer eens een ouderwets avondje RBC op het programma. Zaterdagavond is RBC gastheer voor FC Bergen.

De laatste keer dat de stadionlampen van het Herstaco Stadion werden ontstoken was in januari van dit jaar. Op die avond waren ruim 900 toeschouwers getuige van de topper tegen stadgenoot Alliance.

RBC kwam in haar historie inmiddels tegen alle Bergse clubs uit in competitieverband of bekerwedstrijden. Alleen tegen FC Bergen werd nog nooit een officiële wedstrijd gespeeld. Wel speelden RBC en FC Bergen vorig seizoen een oefenwedstrijd tegen elkaar die door de oranje-witten met 0-4 werd gewonnen.

FC Bergen ontstond in 1940 uit een fusie tussen Fortsche Boys en RIVEA, twee clubs uit de Bergse wijk Het Fort die uitkwamen in de Rooms-Katholieke voetbalbond. De nieuwe fusieclub startte in de 3e klasse onder de naam RKFC. Na 23 jaar onafgebroken in de 3e klasse te hebben gespeeld, volgde in 1963 degradatie naar de 4e klasse. In 1969 werd de naam veranderd in FC Bergen. Twee jaar later zakte de club weg naar de afdeling Noord-Brabant. Daar zou FC Bergen maar liefst 26 seizoenen verblijven. In 1997 keerde de club terug naar de 4e klasse en twaalf jaar daarna werd de 3e klasse weer bereikt, het oude niveau van RKFC. Vorig seizoen eindigden de Bergenaren op de zevende plaats.

Net zoals RBC begon FC Bergen de eerste competitiewedstrijd met een nederlaag. Op eigen veld ging de ploeg van trainer Patrick Vermeulen met 1-3 ten onder tegen UVV '40. Beide ploegen zullen er zaterdag dus op gebrand zijn om een overwinning uit het vuur te slepen.

De aftrap in het Herstaco Stadion is om 20.00 uur en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Coskan. De poorten van het stadion gaan open om 18.45 uur.

De prijs van een wedstrijdticket is € 3. RBC SeizoenClubCard houders kunnen hun kaart voorafgaand aan de wedstrijd ophalen bij de kassa. Mocht u nog niet betaald hebben, dan kunt u deze bij de kassa contant afrekenen.