Sterk RBC laat MOC '17 in leven: 1-1

05-09-2017

BERGEN OP ZOOM - Het eerste elftal van RBC heeft een sterke wedstrijd in Bergen op Zoom niet kunnen belonen met een overwinning. De Roosendalers moesten het initiatief in de eerste helft vooral aan MOC '17 over laten, maar in de tweede helft maakten de RBC'ers de dienst uit. Drie maal stond de doelman van de thuisploeg in de weg en een goal van Jari Voeten werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het duel eindigde in 1-1.

Al vroeg in de eerste helft kwam RBC op voorsprong. In de derde minuut gaf Sebastian Verhulst een harde lage voorzet die uitstekend werd aangenomen door Voeten, die zijn tegenstander uitkapte en tegendraads de bal in het net schoot, 0-1. De Roosendalers zakten daarna terug op de eigen helft. Vooral aan de rechterzijde had RBC het lastig. Gino Pieter had zijn handen vol aan de linksbuiten van MOC '17, al kreeg De Tank naarmate de eerste helft vorderde steeds meer grip op hem.

Halverwege de eerste helft kwamen de Bergenaren op gelijke hoogte. Een pegel raakte de lat, waarna de rebound binnen werd getikt. Tegen het einde van de eerste helft kregen Mujib Yaqoubi en Anwar Tarfit aan de linkerkant nog twee grote kansen. Yaqoubi kon met een mooie sleepbeweging langs zijn tegenstander glippen en vond de keeper op zijn weg. Ook Tarfit zag de keeper van MOC '17 redding brengen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld volledig. RBC nam de regie in handen en de hernieuwde voorsprong leek een kwestie van tijd. Counters bleven gevaarlijk van de thuisploeg, maar de verdediging gaf zelden een krimp. De als linksback opererende Mike Schalk was volledig de baas over zijn directe tegenstander.

Na ruim een uur spelen leek RBC opnieuw op voorsprong te komen. Voeten werd met een fantastische pass bereikt, maar zijn doelpunt werd afgevlagd vanwege buitenspel. De ingevallen Kevin van Andel kwam twee keer alleen voor de keeper, maar even zo vaak kwam hij niet goed uit met zijn passen en vond de keeper op zijn weg. Randy Elst schoot een vrije trap net voorlangs en Gino Pieter kopte in vrijstaande positie over. Vlak voor het einde leek Elst dan toch de 1-2 te maken. Lars de Voogd wist met een splijtende pass RBC's nummer tien te bereiken die zich knap vrijspeelde en alleen voor de doelman kwam, maar ook nu kwam de keeper van MOC '17 als winnaar uit de strijd. In de absolute slotfase leek de thuisploeg via een counter de overwinning binnen te halen, maar doelman Jeremy Troost kon de inzet keren.

Aankomende zaterdag speelt RBC haar tweede bekerwedstrijd. DVO '60 is dan de tegenstander. (Foto: Arthur Verbraak)

MOC '17 - RBC 1-1 (1-1)

Opstelling RBC: Jeremy Troost; Mike Schalk, Joey Tak (Sebastian Verhulst), Huub Schuit (Michiel Kuipers), Gino Pieter; Randy Elst, Lars de Voogd, Sebastian Verhulst (Kevin van Andel); Anwar Tarfit, Jari Voeten, Mujib Yaqoubi

Scoreverloop: 3' Jari Voeten 0-1; 25' teg.

Scheidsrechter: R. Claessen