RBC gelijk tegen Madese Boys

29-08-2017

MADE - RBC heeft het oefenduel met Madese Boys afgesloten met een 1-1 gelijkspel. Beide doelpunten vielen in de eerste helft, al kregen beide elftallen in de tweede helft kansen om de overwinning naar zich toe te trekken.

Bij RBC ontbraken Gino Pieter, Kevin van Andel en Michiel Kuipers. Pieter en Van Andel waren wel aanwezig, maar bleven uit voorzorg aan de kant. Zij zullen donderdagavond weer deelnemen aan de trainingen. Het doel werd het gehele duel verdedigd door Jeremy Troost. Ook Nicky Vromans was weer present en mocht gelijk vanaf het begin starten.

RBC opende het duel goed. Al vroeg in de eerste helft kwam de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen op voorsprong. Lars de Voogd wist met een schitterende pass Anwar Tarfit te bereiken die op zijn beurt de 0-1 tegen de touwen schoot in de korte hoek. De Roosendalers zakten daarna wat in en de thuisploeg kwam een aantal keer gevaarlijk opzetten. Voornamelijk aan de linkerkant had RBC de handen vol aan de vleugelspeler van Madese Boys.

RBC kreeg in de tegenaanvallen wel kansen om de score verder uit te breiden. Jari Voeten werd goed weggestuurd, kwam vrij voor de keeper, maar zijn inzet werd gekeerd. Wesley van Zundert gaf daarna aan de rechterkant een goede voorzet, maar de bal kon nog net weg worden gewerkt, voordat Voeten de bal kon inkoppen.

Madese Boys kreeg ook enkele mogelijkheden. Zo kon Troost met de vingertoppen een lob tot corner verwerken. Vlak voor het rustsignaal kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Via een corner kon een speler van Madese Boys wel heel gemakkelijk inkoppen, 1-1.

In de tweede helft waren er weinig kansen voor beide elftallen. De club uit Made leek op voorsprong te komen toen de thuisploeg aan de linkerkant vrij voor Troost kwam. De linksbuiten schoot zijn inzet echter hoog over. Bij RBC kreeg Jovanni van Nijnatten een uitgelezen mogelijkheid. Hij kreeg de bal echter niet onder controle, waardoor de uitkomende keeper redding kon brengen. Van Zundert schoot nog een bal voorlangs en vlak voor het einde leek Tarfit alsnog de overwinning voor RBC binnen te halen, maar zijn inzet werd gekraakt door een verdediger.

Madese Boys - RBC 1-1 (1-1)

Opstelling RBC: Jeremy Troost; Maarten Schipper (Mike Schalk), Huub Schuit, Joey Tak (Sebastian Verhulst), Nicky Vromans (Jovanni van Nijnatten); Lars de Voogd, Mujib Yaqoubi, Randy Elst; Wesley van Zundert (Joey Tak), Jari Voeten, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 0-1 Anwar Tarfit; 1-1 teg.