RBC mist teveel spelers en verliest van Rood Wit W

11-07-2017

WOUWSE PLANTAGE - RBC heeft vanavond geen resultaat kunnen behalen tegen Rood Wit W. De ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen verloor met 0-4 op het veld bij Rimboe.

De Roosendaalse club had afgelopen donderdag een slijtageslag uitgevochten met SC Kruisland wat resulteerde in een 2-2 gelijkspel. Na die wedstrijd moesten een flink aantal spelers verstek laten gaan in de wedstrijd tegen Rood Wit. Naast de geblesseerden Kevin van Andel, Maarten Schipper en Jari Voeten werden daar ook nog Wesley van Zundert (lies), Anwar Tarfit (knie) en Nicky Vromans (hamstring) aan toegevoegd. Daarnaast was het merendeel van de selectie die wel kon spelen nog niet voldoende hersteld van het duel met Kruisland.

Ondanks dat de 0-4 uitslag doet vermoeden dat RBC een kansloze partij speelde, had de ploeg van Mathijssen meerdere goals kunnen maken. Twee maal stond de lat in de weg en ook werd een bal van de lijn gehaald. De oranje-witten keken al vroeg in de eerste helft tegen een 0-3 achterstand aan. Doelman Alan Szymczyszyn had het moeilijk en moest al snel de eerste treffer toestaan, toen RBC de bal niet uit het strafschopgebied kreeg. Niet veel later werd hij in de korte hoek verschalkt.

De Roosendalers leken na de 0-2 achterstand wat terug te doen toen Mujib Yaqoubi alleen voor de keeper kwam, na een goede pass van Randy Elst. De aanvaller zag zijn inzet tot corner verwerkt worden. Uit de corner kopte Huub Schuit op de lat. In de counter werd Szymczyszyn voor de derde keer verschalkt. Vlak voor rust leek RBC op 1-3 te komen, Yaqoubi verschalkte nu wel de keeper, maar een verdediger van Rood Wit haalde de bal van de lijn.

In de tweede helft kreeg RBC iets meer grip op het duel en kreeg het ook meerdere goede kansen om te scoren. Elst schoot voorlangs, Jovanni van Nijnatten kreeg drie goede kansen en Gino Pieter kopte op de lat. Aan de andere kant wist Rood Wit wel de trekker over te halen, waar het eerder een bal van de doellijn gered zag worden en de paal ook een treffer in de weg stond. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Rood Wit 0-4 (0-3)

Opstelling RBC: Alan Szymczyszyn (Thierry Aarts); Mike Schalk (Joey Tak), Joey Tak (Sebastian Verhulst), Huub Schuit, Michiel Kuipers; Lars de Voogd, Gino Pieter, Sven van Son; Jovanni van Nijnatten, Randy Elst (Jesse Vermeer), Mujib Yaqoubi

Scoreverloop: 7' Boy van Steen 0-1, 15' Angelo Kense 0-2, 23' Angelo Kense 0-3, 70' Achraf Chouiter 0-4

Scheidsrechter: J. Brummer