RBC kan spanning niet aan en verliest

07-05-2017

ROOSENDAAL - RBC heeft zijn eerste kans op het kampioenschap verspeelt. Op bezoek bij Schijf ging de ploeg van hoofdtrainer Danny Mathijssen nog aan de leiding bij de rust, maar kreeg aan het einde van de tweede helft het deksel op de neus: 2-1.

In de opstelling waren er plekken gereserveerd voor Sebastien Verhulst en Thom van Unen. Ramon Krijnen begon op de bank omdat hij donderdag te laat op de training was. Voorin begonnen Kevin van Andel, Jovanni van Nijnatten en Anwar Tarfit.

RBC begon fel aan het duel. In de eerste minuten leek het een totale walk-over te worden. Tarfit en Pieter waren dichtbij doelpunten, maar zagen hun inzetten tot corners verwerkt worden. Daarna zakte het veldspel van RBC naar een dramatisch niveau. Passes die niet aankwamen en spelers die voorin vooral voor zichzelf gingen voetballen in plaats van met elkaar. Schijf kon er steeds gemakkelijker onderuit voetballen, ook omdat er totaal geen middenveld was. Alleen aanvoerder Lars de Voogd vergat zijn defensieve taken niet. De andere twee deden alleen in aanvallend opzicht mee.

Schijf kreeg ook de beste kansen in de eerste helft. Eerst ging een schot net voorlangs en niet veel later greep doelman Thierry Aarts niet goed in, waarna Thom van Unen de bal van de lijn kon halen. Toch was het RBC die op voorsprong kwam. De Voogd wist met een vrije trap Gino Pieter te bereiken die wel de 0-1 op het scorebord wist te krijgen (zie foto).

In de tweede helft werd het veldspel van RBC nog een tandje zwakker. Schijf profiteerde optimaal en uit een voorzet werd de bal knap tegendraads ingekopt. De gelijkmaker was verdiend. RBC creëerde weinig, al had het halverwege de tweede helft even een opleving toen de grootste kansen van de club genoteerd konden worden. Van Andel schoot op de paal en niet veel later werd zijn inzet van de doellijn gered. Mike Schalk leek RBC weer op een nieuwe voorsprong te zetten, maar de rechtsback zag zijn kopbal uit een corner van de lijn gehaald worden.

Vlak voor het einde viel het doek voor RBC. Uit een corner werd dramatisch slecht verdedigd door de ingevallen Dennis Wilting en Schalk die zich door de spits van Schijf simpel opzij lieten zetten. De aanvaller kwam alleen voor Aarts en maakte zijn kans knap af: 2-1.

Volgende week krijgt RBC een nieuwe kans tegen HSC '28. In het Herstaco Stadion moet er dan gewonnen worden om het kampioenschap veilig te stellen. (Foto: Arthur Verbraak)

Schijf - RBC 2-1 (0-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Joey Tak (Dennis Wilting), Thom van Unen (Ramon Krijnen); Lars de Voogd, Sebastian Verhulst, Jari Voeten; Kevin van Andel (Zaki Skobalj), Jovanni van Nijnatten, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 40' Gino Pieter 0-1; 55' Tom van Overveld 1-1; 88' Dennis van Nijnatten 2-1

Scheidsrechter: M. van Diesen