RBC en Gloria UC delen de punten

15-09-2013

(Bron: RBCfans.nl)

Zondag 15 september 2013, een datum die zeker zal worden vastgelegd in de annalen van RBC. Voor het eerst in ruim twee jaar speelde RBC weer een competitiewedstrijd in het "eigen" stadion. Tegenstander van dienst, Gloria UC uit Baarle-Nassau.

RBC begon voortvarend aan de wedstrijd. Met mooie combinaties werd het talrijk opgekomen publiek vermaakt. Na tien minuten zette Mitch Klijn, uit een rebound, de verdiende 1-0 op het bord. Na ruim twintig minuten had RBC de wedstrijd al kunnen beslissen. Ivo Vergouwen mocht immers aanleggen voor een, dubieus gegeven, strafschop. Helaas schoot onze aanvoerder de bal op de keeper. RBC hield verreweg het meeste balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. Bij de spaarzame kansen van Gloria UC stond Van den Broek zijn mannetje.

In de tweede helft kwam Grigoryan in het veld voor de geblesseerde Vergouwen. Uitgerekend deze Grigoryan kreeg al snel de kans om de 2-0 op het bord te zetten. Hij werd knap vrijgespeeld en kon kiezen tussen zelf schieten of afspelen op een van de twee mee opgekomen teamgenoten. Hij koos voor het eerste en zag zijn schot gekeerd door de keeper.

Inmiddels deed het gemis van Vergouwen zich voelen. Gloria UC kwam beter in de wedstrijd, had het meeste balbezit en was de gevaarlijkste ploeg. De gelijkmaker die daaruit volgde was zeker verdiend. Kort daarop kon Van den Broek een achteruit-gekopte bal nog wel met de vingertoppen beroeren, maar helaas niet voorkomen dat de bal tergend langzaam over de doellijn rolde. RBC stond achter! De mannen uit Baarle-Nassau kozen ervoor om de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Van der Woerdt stuurde Voermans naar de voorste linie om minimaal een punt te redden. Het was uiteindelijk invaller Nick Smit die de gelijkmaker achter de Baalse goalie schoot.

RBC - Gloria UC 2-2 (1-0)
1-0 Mitch Klijn