RBC verslaat DEVO in regenachtig duel

05-03-2017

BOSSCHENHOOFD - RBC heeft in het inhaalweekend goede zaken gedaan. Op bezoek bij DEVO won het elftal van hoofdtrainer Danny Mathijssen met 1-3. Door de overwinning komen de Roosendalers op zeven punten voorsprong ten opzichte van naaste achtervolger Alliance, dat niet in actie kwam.

Bij RBC begon Thom van Unen weer in de basis. Sebastian Verhulst moest op de bank plaatsnemen. Joey Tak was hersteld van zijn schouderblessure en mocht ook in de basis beginnen centraal achterin. In de punt begon Jovanni van Nijnatten.

Door de vele regen was het een moeilijk bespeelbare grasmat. Vanaf de eerste minuut trok RBC het initiatief naar zich toe. De thuisploeg probeerde in de eerste minuten wel naar voren toe te voetballen, maar gaf dit na vijf minuten al op. De Roosendalers hadden niet alleen moeite met het slechte weer, waardoor veel ballen doorschoten, maar ook van de enorme muur die opgetrokken werd rondom het strafschopgebied.

Buitenspeler Kevin van Andel leek met de omstandigheden echter goed om te gaan. Hij was meerdere malen zijn directe tegenstander de baas en gaf een aantal goede voorzetten. Uit een van die voorzetten schoot Van Nijnatten de 0-2 binnen. Daarvoor was RBC al op voorsprong gekomen door aanvoerder Lars de Voogd. Met een geplaatst afstandsschot wist hij de keeper van DEVO te verschalken. De Voogd was sowieso erg op dreef. Hij zette de lijnen uit vanaf het middenveld en veroverde veel ballen en bemoeide zich met veel aanvallen.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg plots weer terug in de wedstrijd. Het vlagsignaal werd genegeerd, Gino Pieter probeerde de ontsnapte aanvaller bij te halen, maar de speler van DEVO wist met een prachtige boogbal van afstand doelman Thierry Aarts te verschalken.

In de tweede helft was het spelbeeld ten opzichte van de eerste helft niet anders. RBC maakte het spel en DEVO ging steeds verder achteruit te lopen. Er kwamen in de verdediging echter steeds meer gaten. Daar profiteerde RBC niet goed van. Er waren meerdere kansen voor Jari Voeten, Van Andel, Ramon Krijnen en Thom van Unen. Pas een kwartier voor tijd was het wel raak. Vanuit een afgeslagen corner leek De Voogd met een kopbal zijn tweede van de middag te maken, maar vlak voor de lijn schoot Krijnen zijn zesde doelpunt van het seizoen binnen. "Steel ik toch nog even een doelpuntje," zo lachte Krijnen na de bevrijdende treffer.

Volgende week speelt RBC een moeilijke uitwedstrijd op bezoek bij DIOZ. De Roosendalers gaan de derby zonder schorsingen in. (Foto's: Arthur Verbraak)

DEVO - RBC 1-3 (1-2)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk (Sebastian Verhulst), Joey Tak, Gino Pieter, Ramon Krijnen (Dennis Wilting); Lars de Voogd, Thom van Unen, Jari Voeten; Kevin van Andel, Jovanni van Nijnatten, Anwar Tarfit (Ali Boukayouht)

Scoreverloop: 18' Lars de Voogd 0-1; 28' Jovanni van Nijnatten 0-2; 34' Youri de Veth 1-2; 74' Ramon Krijnen 1-3

Scheidsrechter: H.J. de Graaff