RBC heeft geen problemen met Achtmaal

19-02-2017

ROOSENDAAL - RBC heeft vanmiddag een vrij gemakkelijke overwinning geboekt tegen Achtmaal. De nummer drie uit de 4e klasse B werd met 4-0 verslagen. Vooral Jovanni van Nijnatten was op dreef. De goed spelende aanvaller was drie maal trefzeker.

Hoofdtrainer Danny Mathijssen kon vandaag niet beschikken over topscorer Anwar Tarfit die een schorsing uitzat. In de punt begon Jari Voeten die op de flanken geassisteerd werd door Van Nijnatten en Kevin van Andel.

De thuisploeg begon voortvarend aan het duel en trapte vanaf de eerste minuut meteen het gaspedaal in. Achtmaal werd naar achteren gedrukt en moest al snel een doelpunt toestaan. Van Nijnatten werd gelanceerd die met een boogbal de score opende (zie foto). Voor de rust werd het nog wel 2-0 via Voeten die met een geplaatst schot de score verdubbelde. Verdediger Joey Tak moest halverwege de eerste helft het duel staken, toen hij tien minuten daarvoor lelijk op zijn schouder terecht was gekomen. Zijn vervanger Ali Boukayouht kon echter geen potten breken en mocht na twintig minuten in de tweede helft alweer inrukken voor Furkan Demir.

In de tweede helft trok RBC door. Veel uitgespeelde kansen kreeg het niet, maar Achtmaal kwam sporadisch bij het doel van Thierry Aarts. Een keer moest de doelman handelend optreden toen hij een bal uit de verre hoek moest tikken. Van Nijnatten bracht de score naar 3-0 via een geplaatst schot. Aanvoerder Lars de Voogd schoot met een volley op de lat alvorens Van Nijnatten zijn derde van de middag maakte. Via de rechterkant werd hij aangespeeld, nam de bal goed aan, leek te ver door te lopen maar kon met een geplaatst diagonaal schot alsnog juichen.

RBC blijft koploper in de 4e klasse B. Alliance won overtuigend met 7-0 van DIOZ, maar heeft nog steeds vier punten achterstand. De Stadionclub reist over twee weken af richting Bosschenhoofd om daar de inhaalwedstrijd tegen DEVO af te werken. Anwar Tarfit is dan weer inzetbaar. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Achtmaal 4-0 (2-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Joey Tak (Ali Boukayouht / Furkan Demir), Ramon Krijnen; Lars de Voogd, Sebastian Verhulst, Thom van Unen; Jovanni van Nijnatten, Jari Voeten, Kevin van Andel

Scoreverloop: 5' Jovanni van Nijnatten 1-0; 18' Jari Voeten 2-0; 54' Jovanni van Nijnatten 3-0; 78' Jovanni van Nijnatten 4-0

Scheidsrechter: W. Thobokholt