RBC JO11 wint van Unitas '30 in ware thriller

18-02-2017

ROOSENDAAL - Vorige week begon RBC JO11 met een valse start tegen Kloetinge. Maar dat was zeker een verdienste van het subliem spelende Zeeuwse team. Vandaag kwam Unitas '30 uit Etten-Leur op bezoek. Een bekende uit de vorige competitie. Een verslag van Pierre Koevoets:

De eerste wedstrijd tegen Unitas '30 was een wedstrijd om snel te vergeten: 9-3. De tweede werd 2-4 voor Unitas '30 door twee onnodige momenten. Wel was te zien dat in die wedstrijd de verschillen al heel erg dicht bij elkaar lagen. Vandaag kwam dus Unitas '30 naar het stadion toe. Helaas was Twana ziek en Delano geblesseerd. Hierdoor had trainer Gijs, assistent trainer Marco en teammanager Wilma maar één reserve ter beschikking. De reserve was Ryan K. in verband met het ziek zijn afgelopen week.

De 1e helft was soms wat onrustig aan allebei de kanten, maar was zeker interessant en een open duel. Keeper Ryan B. had weer paar belangrijke reddingen verricht, waardoor zijn doel schoon bleef. Het werd wel duidelijk dat RBC het gevoel had vandaag Unitas '30 te kunnen pakken. RBC werd iets feller, ging iets zuiverder overspelen en kwam steeds meer voor de man. Echter Unitas '30 is meester in omschakelvoetbal en scoorde hier ook helaas 0-1 uit. Het positiespel bij de thuisploeg ging steeds meer lopen en er ontstond overwicht voor RBC. Grote complimenten voor Cem, Latif en Jarno achterin. De sterke voorhoede van Unitas '30 kon geen vuist maken tegen hen. Ook Charaff draaide lekker op rechtshalf. Deze speler kopte even later een corner geweldig binnen: 1-1. Ook middenvelder Senne speelde een goede pot. Hij schoot een keer hard op de lat. Deze bal kwam vervolgens op de voet van de inlopende spits Ryan K.: 2-1. Iedereen ging richting de thee met een 2-1 stand op het scorebord. Het beloofde nog een spannende 2e helft te gaan worden.

De 2e helft bleek dat RBC echt 3 punten thuis wilde houden. Ook het thuispubliek ging erachter staan. RBC won bijna alle duels en Unitas '30 kwam bijna niet meer aan aanvallen toe. Milan deed goed z'n best tegen de fysiek sterke verdedigers. Romano speelde vol passie, hij was ook heel fel en had goeie acties. Ook enkele uitvallen van Unitas '30 werden wederom onschadelijk gemaakt door de uitkomende keeper Ryan B. Mohammed had goede acties en was ook moeilijk van de bal te zetten. Op het middenveld stoomde Jarno op en gaf een perfecte pass op Ryan K. die vervolgens de uitkomende keeper verschalkte: 3-1. De marge van twee was heerlijk. Maar de laatste 8 minuten werden toch nog spannend. Unitas '30 maakte namelijk toch de 3-2. De duels werden harder, maar het was verder een sportieve pot. Dat was voor de winterstop wel eens anders. De laatste minuten waren voor de bezoekers. Gelukkig ging een schot op de lat en wat schoten c.q. voorzetten naast. En iedereen kon opgelucht ademhalen toen de goed leidende scheidsrechter Mike na 5 minuten blessuretijd affloot. De supporters klommen in de hekken, er werd bier gedronken en Unitas '30 droop af richting huis met nul punten.

Deze overwinning was zeer knap en terecht! Jongens, complimenten en ga zo door!