RBC JO8 gelijk tegen SC 't Zand

04-02-2017

ROOSENDAAL - Na de winterstop en 2 afgelastingen mochten de boys van RBC JO8 vandaag eindelijk weer eens het veld op voor een competitie wedstrijd tegen SC ’t Zand JO8. De voorjaarscompetitie bestaat uit de 6 beste van de najaarscompetitie, dus het beloven spannende wedstrijden te worden. Een verslag van Nathalie Goossens:

Vandaag beginnen we de wedstrijd met de volgende opstelling: Kean op goal, Tim, Tijs en Delco in de verdediging en Finn, Vince en Imran voorin. Colin en Elijah beginnen als wissel. Helaas is Jayden voorlopig niet van de partij i.v.m. een schedel basis fractuur. Hij wis er natuurlijk wel om het team aan te moedigen en de trainster en teammanager te assisteren.

SC 't Zand begint de wedstrijd sterk en RBC moet echt weer even wennen. SC `t Zand creëert echter niet veel kansen. RBC krijgt in de 5e minuut de eerste grote kans. Tijs geeft een mooie pass op Vince maar helaas raakt hij de paal. Het spel golft nu wat op en neer en RBC krijgt wat kleine kansen. Corners worden goed weggewerkt door een prima spelende laatste man van SC ´t Zand. In de 11e minuut gaat RBC wisselen en dit zorgt er voor dat Elijah meteen de bal af kan pakken en een prima assist op Finn kan geven. Finn maakt een schijnbeweging waardoor hij zichzelf vrij voor de keeper zet en schiet goed raak. Nog geen minuut later krijgt Finn weer een kans maar de keeper staat nu op de goede plek. SC ´t Zand komt dan uit het niets wat gelukkig op 1-1. Een afstandsschot wat nog aangeraakt wordt vliegt hoog over Kean de goal in. SC ´t Zand krijgt hierdoor weer meer grip op de wedstrijd en neemt het initiatief over maar creëren geen kansen.
Aan de linkerkant komt het samenspel nu goed op gang. Tim verdedigt sterk en geeft een goede pass op Finn, deze kaatst meteen met Elijah maar weer staat de verdediging van SC ´t Zand goed op te letten. Net voor de rust krijgt SC ´t Zand nog een kansje maar deze gaat ruim naast.

Na de ranja gaan de boys goed van start. Ze zetten goed druk en SC ´t Zand komt niet goed van de eigen helft af. Tijs heeft een lekker afstandsschot maar deze wordt gepakt door de keeper. SC `t Zand heeft nu wat meer de bal en spelen deze goed rond. Op het middenveld wordt de bal afgepakt en met een afstandsschot komen ze op 1-2 voorsprong. RBC laat zich niet uit het veld slaan en gaan op zoek naar de gelijkmaker. Een snelle aanval van RBC resulteert in een kans voor Colin maar deze schiet hard voorlangs. Een uitbraak van Elijah is 2 minuten later wel doeltreffend. Op snelheid schudt hij de verdedigers af en schiet hard met links binnen. Beide ploegen krijgen nog wat kansen en de wedstrijd gaat gelijk op. In de laatste minuut lijkt dan toch RBC nog aan het langste eind te gaan trekken maar helaas mist Elijah 1 op 1 met de keeper.

De eerste competitie wedstrijd eindigt hiermee in een 2-2 gelijkspel. Volgende week wacht de wedstrijd thuis tegen JEKA.