RBC krijgt les 3e klassevoetbal

14-01-2017

OUDENBOSCH - RBC heeft in de voorbereiding van de tweede seizoenshelft een flinke nederlaag moeten incasseren. Op bezoek bij Victoria '03 werd het 5-1 voor de gastheer. De Roosendalers werden vooral in de eerste twintig minuten volledig overlopen. Toen de thuisploeg het gaspedaal wat liet vieren kon ook RBC meevoetballen.

Hoofdtrainer Danny Mathijssen had besloten om zonder Anwar Tarfit en Kevin van Andel aan de wedstrijd te beginnen. Al vanaf het beginsignaal werd het verschil tussen beide elftallen duidelijk. Victoria '03, dat al zijn spelers behield na de promotie en nog vier versterkingen haalde, was duidelijk gegroeid ten opzichte van vorig jaar. De thuisploeg liet enkele prachtige combinaties op de mat zien en RBC had daar geen antwoord op. Na achttien minuten stond het daarom al 3-0. Vooral met de boomlange spits Halil Özturk hadden de Roosendalers ontzettend veel moeite.

RBC kreeg wel de ultieme mogelijkheid om tussendoor wat terug te doen, maar Jovanni van Nijnatten schoot oog in oog met keeper Niels van Sundert tegen de goalie aan. Via een corner kopte Van Nijnatten wel raak. In de tussentijd waren ook Tarfit en Van Andel erin gekomen.

Vlak voor rust werd RBC nog getrakteerd op een prachtige treffer van Özturk die net buiten het strafschopgebied mocht aannemen en met een mooi boogballetje de verre hoek bereikte, 4-1.

In de tweede helft gebeurde er weinig, al bleef Victoria '03 de bovenliggende partij. Oussame Mekkaoui bracht de stand naar 5-1. Van Andel kon via een strafschop een treffer achter zijn naam zetten, maar hij schoot op de paal. Dennis Tevel schoot in de slotminuten ook nog op de paal.

Victoria '03 - RBC 5-1 (4-1)

Scoreverloop: 1-0 Matteo Castro, 2-0 Anis Ouaddaf, 3-0 Halil Özturk, 3-1 Jovanni van Nijnatten, 4-1 Halil Özturk, 5-1 Oussama Mekkaoui

Scheidsrechter: Van Loon