RBC wint oefenduel met DVO '60

15-12-2016

ROOSENDAAL - RBC heeft het oefenduel met DVO '60 winnend afgesloten. Op bezoek bij de stadsgenoot werd het 1-5 voor de ploeg van hoofdtrainer Danny Mathijssen. Bij de koploper van de 4e klasse B stond een oude bekende in de basis. Redouane el Allaoui mocht vanaf het begin starten.

RBC nam na een halve minuut al de leiding. Kevin van Andel werd op rechts diep gestuurd die diagonaal in de verre hoek raak schoot. Het krachtsverschil in de eerste helft was sowieso heel erg groot. Al snel na de openingsgoal stond ook de 0-2 op het scorebord. Anwar Tarfit kon de keeper omspelen en bereikte de geheel vrijstaande Jovanni van Nijnatten die simpel binnen wist te tikken. Van Andel bracht daarna de score naar 0-3 en Ramon Krijnen schoot een vrije trap binnen. Het slotstuk was voor Van Andel die een prachtige volley achter de goalie kreeg. RBC JO19-doelman Rick Eichelsheim had weinig te doen. Alleen een ver afstandsschot was een prooi voor de doelman.

In de tweede helft ging het tempo van RBC een paar tandjes omlaag. Doordat bijna de complete aanval gewisseld werd voor jeugdspelers kwam RBC maar met moeite tot kansen. In de achterhoede zorgde een fout voor een tegendoelpunt. Furkan Demir had de stand in de absolute slotfase nog naar 1-6 kunnen tillen, maar de kleine buitenspeler schoot alleen voor de keeper voorlangs.

DVO '60 - RBC 1-5 (0-5)

Opstelling RBC: Rick Eichelsheim; Mike Schalk, Gino Pieter (Tijmen Bot), Dennis Wilting, Ramon Krijnen; Lars de Voogd, Thom van Unen, Anwar Tarfit (Ali Boukayouht); Kevin van Andel (Furkan Demir), Jovanni van Nijnatten, Redouan el Allaoui (Jeroen Molenaar)

Scoreverloop: 0-1 Kevin van Andel; 0-2 Jovanni van Nijnatten; 0-3 Kevin van Andel; 0-4 Ramon Krijnen; 0-5 Kevin van Andel; 1-5 teg.