Anwar Tarfit maakt RBC winterkampioen

11-12-2016

HEERLE - RBC heeft zich in een tumultueus duel tot winterkampioen gekroond van de 4e klasse B. In Heerle won de ploeg van hoofdtrainer Danny Mathijssen met 1-2. Grote man bij RBC was Anwar Tarfit die beide doelpunten voor zijn rekening nam.

RBC begon gewijzigd aan het duel. Thom van Unen begon vanaf de bank, waar Sebastian Verhulst op het middenveld een basisplek kreeg. Gino Pieter begon als linksback. Voor de rest waren het de gebruikelijke basisspelers.

De Roosendalers begonnen sterk aan de wedstrijd. Vooral Jari Voeten speelde, net als afgelopen week, weer een goede wedstrijd. Met een aantal goede aanvallen kwam RBC al snel op voorsprong. Jovanni van Nijnatten schoot de bal diagonaal langs de keeper, waarna Tarfit het laatste zetje gaf.

De ploeg van Mathijssen liet het daarna na om het duel definitief te beslissen. Ramon Krijnen leek RBC op 0-2 te schieten, maar zijn inzet belandde op de paal. Voeten schoot eveneens op de paal. Pieter zag zijn kanonskogel op de lat uiteenspatten en Van Nijnatten kon van dichtbij de score ook niet verdubbelen. HCSC '28 kwam uit het niets op gelijke hoogte. Een goede voorzet werd knap binnen gewerkt door Niels Huijps.

Halverwege de eerste helft moest hoofdtrainer Mathijssen noodgedwongen wisselen. Mike Schalk zat tegen een rode kaart aan en werd vervangen door Dennis Wilting. Tegen het einde van de eerste helft moest Voeten ook vervangen worden door een opgelopen blessure aan het bovenbeen.

In de tweede helft kon RBC het heft niet meer terug in handen krijgen. Het werd steeds meer vechtvoetbal. Doelman Thierry Aarts had weinig te doen, maar RBC kon niet door de muur van de thuisploeg heenkomen. Tien minuten voor tijd werd Pieter naar voren gestuurd om de winst alsnog veilig te stellen.

Die winst kwam er ook. Een doorgeslagen bal kwam bij Pieter terecht die in het strafschopgebied neer werd gehaald. De scheidsrechter floot voor een pingel. Tarfit ging achter de bal staan en schoot binnen, 1-2.

Na het doelpunt vloog de vlam in de pan. Vanuit HSC '28 werden discriminerende verwensingen geroepen naar Tarfit. Thom van Unen zei daar wat van, waarna de thuisploeg als door een wesp gestoken, bij de sympathieke middenvelder verbaal en fysiek de confrontatie zocht. Vooral HSC '28-speler Remco Trouw nam hierbij het voortouw.

De scheidsrechter staakte het duel voor een afkoelingsperiode. Na deze periode leek Ali Boukayouht het duel definitief te beslissen, maar de RBC JO19-speler zag zijn inzet gekeerd worden. Door de winst is RBC winterkampioen. Na de winterstop staat direct de confrontatie met nummer twee Alliance op het programma. (Foto: Arthur Verbraak)

HSC '28 - RBC 1-2 (1-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk (Dennis Wilting), Joey Tak, Gino Pieter; Lars de Voogd, Ramon Krijnen, Sebastian Verhulst, Jari Voeten (Ali Boukayouht); Anwar Tarfit, Jovanni van Nijnatten, Kevin van Andel (Thom van Unen)

Scoreverloop: 0-1 Anwar Tarfit; 1-1 Niels Huijps; 1-2 Anwar Tarfit

Scheidsrechter: G.W.C.M. Dekkers