RBC gaat voor periodetitel in derby

01-12-2023

ROOSENDAAL - Komende zondag kan RBC de eerste periodetitel bemachtigen. Dat moet dan gebeuren in de derby tegen Moerse Boys. Bij een overwinning zijn de oranjehemden niet meer te achterhalen door de achtervolgers Almkerk en WNC, die overigens zaterdag tegen elkaar spelen.

Tegenstander Moerse Boys degradeerde vorig seizoen na vier seizoenen uit de Vierde Divisie, de voormalige Hoofdklasse. Maar de ploeg van trainer Osman Erbas heeft zijn draai in de Eerste Klasse nog niet gevonden en staat momenteel op de twaalfde plaats. Twee weken geleden won Moerse Boys met 4-1 van VOAB en deed daarmee de laatste plaats over aan de ploeg uit Goirle. Vorige week werd nipt met 2-1 verloren bij Sparta' 25.

RBC verkeert nog steeds in uitstekende vorm. Sinds het gelijkspel tegen Almkerk wist het team van trainer Mark Klippel zes achtereenvolgende overwinningen te boeken. Daardoor heeft RBC een voorsprong van tien punten op Almkerk, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Bij RBC keren Assim Said (na een blessure) en Nezar Berdai (na een schorsing) weer terug bij de selectie.

De wedstrijd in Zundert staat onder arbitrale leiding van scheidsrechter Harold van de Ketterij uit Goes en de assistent scheidsrechters André Werrelman uit Heeze en Bart Wilbers uit Valkenswaard. De aftrap in Zundert is om 14:00 uur.