RBC laat twee punten liggen in Prinsenbeek

12-02-2023
Emile Linkers maakte na drie maanden blessureleed zijn rentree. Hij viel de tweede helft in voor doelpuntenmaker Tom de Bonte (Foto: Arthur Verbraak)

PRINSENBEEK - RBC is er niet in geslaagd om een goed gevolg te geven aan de 4-0 overwinning op Rood-Wit W. De ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings speelde met 1-1 gelijk tegen Beek Vooruit. Vanaf de eerste minuut was het lastig en daar kwam geen verandering in gedurende het duel. Een klein slotoffensief met lange ballen leverde niets op.

Bij RBC was er één wijziging ten opzichte van vorige week. Imran Echambit kon niet spelen vanwege ziekte. Zijn plek werd op tien ingenomen door Randy Elst. Anwar Tarfit nam Elst's plek over op de flank. Voor de rest waren het dezelfde spelers als tegen Rood-Wit W.

RBC hield de thuisploeg vanaf het begin in de tang en afvallende ballen waren voornamelijk voor de oranje-witten. De eerste kans was weliswaar voor Beek Vooruit vanuit een ingooi, die via Matthias Deleij over ging, maar gedurende het eerste half uur was het vooral RBC dat de klok sloeg. Door de defensie geraakten de spelers van RBC niet, en de eerste kansen waren voornamelijk afstandsschoten. Tom de Bonte, Marwin Reuvers en Jay-Jay Meierdres zagen de keeper op hun weg of schoten over. De grootste kans gedurende het eerste half uur was voor Meierdres die door De Bonte vrij voor de keeper werd gezet, maar die laatste was goed uit zijn goal gekomen en kon erger voorkomen. Na nog enkele pogingen van Meierdres en Assim Said was het De Bonte die het bal opende. Via Tarfit en Elst kwam de bal bij de naar rechtsbuiten verplaatste Meierdres die ineens voorgaf. De Bonte werd gevonden en die bracht zichzelf op het scorebord.

Lang kon RBC niet genieten van de voorsprong, want na een scrimmage kwam de bal terecht bij de geheel vrijstaande Loek Schalk die de bal ineens op de pantoffel nam en de gelijkmaker op het bord bracht. Net na rust ging een omhaal van De Bonte voorlangs, maar het werd daarna meer en meer vechtvoetbal. Beek Vooruit bleef het met lange ballen proberen en twee maal hadden die bijna succes. Een voorzet werd net voorlangs gekopt en vlak voor tijd werd een hoge bal net voorlangs getikt; Deleij stond genageld aan de grond. Daar tussendoor had RBC weer op voorsprong moeten komen. Tarfit stuurde op links De Bonte weg die met links een perfecte voorzet gaf op de doorgelopen Tarfit die vrijwel voor leeg goal de bal in de verre hoek wilde drukken, maar de bal aan de verkeerde kant van de paal voorlangs zag gaan.

Met nog ruim een half uur op de klok wisselde RBC De Bonte en Tarfit voor Emile Linkers en Zé Lucas. Het had niet het gewenste effect, al waren er nog wel sporadisch kansen. Reuvers kwam op links het zestien meter gebied binnen, maar zag zijn inzet nog net geblokt worden en Linkers kopte uit een corner over. Het slotoffensief op het laatst met lange ballen, ook verbaal ondersteund door de gewisselde De Bonte, leverde uiteindelijk niets op. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

Door het gelijkspel en de winst van Antibarbari is de voorsprong geslonken tot vijf punten. Over twee weken wordt de competitie weer hervat. RBC gaat dan op bezoek bij Victoria'03. Klik hier voor de nabeschouwing met trainer-coach Ruud Pennings.

Beek Vooruit - RBC 1-1 (1-1)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said, Perry Bierkens, Karim Didi, Jordi Ewanena; Marwin Reuvers, Rhomar Boudzra, Randy Elst (Anass el Gamali); Anwar Tarfit  (Zé Lucas), Tom de Bonte (Emile Linkers), Jay-Jay Meierdres

Scoreverloop: 33' Tom de Bonte 0-1; 39' Loek Schalk 1-1

Scheidsrechter: G.M.J. Tunders