RBC verslaat Beek Vooruit met hoofdrol voor Emile Linkers

01-10-2022
Emile Linkers is het middelpunt van de feestvreugde na zijn tweede goal (Foto: Arthur Verbraak)

ROOSENDAAL - RBC heeft de eerste thuiswedstrijd van de competitie glansrijk doorstaan. De Roosendalers waren met 4-1 te sterk voor Beek Vooruit. Alle doelpunten van de oranje-witten kwamen op naam van Emile Linkers.

RBC begon gewijzigd aan het duel ten opzichte van vorige week met Rood-Wit W (1-3 winst). Zo konden Randy Elst en Imran Echambit niet starten. De eerste zat wel op de bank en zou ook nog invallen. Het doel werd verdedigd door Matthias Deleij, de achterste vier bestonden uit Assim Said, Perry Bierkens, Karim Didi en Mitchell Schilperoord. Het middenveld werd gevormd door Rhomar Boudzra, Jordi Ewanena en Marwin Reuvers. Reuvers stond als diepste middenvelder geposteerd. En voorin waren er basisplekken voor Anwar Tarfit, Emile Linkers en Jay-Jay Meierdres.

Vorig seizoen won RBC vrij gemakkelijk van Beek Vooruit. Dat was zaterdagavond niet anders. De bezoekers hadden vorige week nog met 6-1 uitgehaald tegen Victoria'03, maar konden deze avond geen vuist maken tegen de ploeg van trainer-coach Ruud Pennings. Al na drie minuten lag de eerste treffer in het net. Een voorzet van Mitchell Schilperoord werd knap binnen gekopt door Linkers. Reuvers kreeg daarna een grote kans om de score te verdubbelen toen hij een bal onderschepte op de helft van Beek Vooruit. Zijn schot ging echter hoog over. Na een genomen corner was het echter wel raak. Linkers nam de bal na een scrimmage aan, hield de bal eenmaal hoog en haalde verwoestend uit, 2-0. Na ruim een half uur noteerde hij ook zijn derde treffer toen hij vanaf links het strafschopgebied binnenkwam en de bal in de verre hoek duwde. Vlak voor rust leek het erop dat Beek Vooruit wat terug kon doen, na een snelle counter leek Loek Schalk binnen te kunnen tikken bij de tweede paal, maar hij gleed uit.

In de tweede helft was het vooral de vraag of RBC goed uit de kleedkamer zou komen. In het bekerduel met MZC'11 kreeg het snel na rust een tegentreffer, en ook vorige week moest RBC een treffer incasseren nadat de tweede helft was begonnen. Dat gebeurde nu niet. Kansen waren in de tweede helft overigens schaars. Een kleine tien minuten voor tijd noteerde Linkers zijn vierde van de avond door een fout in de defensie van Beek Vooruit af te straffen. Even daarvoor kreeg hij al een kans op zijn vierde treffer, toen Tarfit hem met een lage voorzet bereikte, maar Linkers kon maar net bij de bal en zag zijn inzet voorlangs gaan. In de absolute slotfase kreeg Beek Vooruit nog een strafschop die werd benut, 4-1. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

Door de overwinning stijgt RBC naar de eerste stek. De overige elftallen van de Tweede Klasse C komen zondagmiddag in actie.

RBC - Beek Vooruit 4-1 (3-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said, Perry Bierkens, Karim Didi, Mitchell Schilperoord (Flinn Assenberg); Rhomar Boudzra, Jordi Ewanena (Randy Elst), Marwin Reuvers; Anwar Tarfit, Emile Linkers (Tom de Bonte), Jay-Jay Meierdres

Scoreverloop: 3' Emile Linkers 1-0; 21' Emile Linkers 2-0; 33' Emile Linkers 3-0; 82' Emile Linkers 4-0; 85' Loek Schalk 4-1

Scheidsrechter: Mark Sewpersat