RBC verliest in Udenhout en kan op vakantie

12-06-2022
Anwar Tarfit bracht de stand op 2-2 (Foto: Arthur Verbraak)

ROOSENDAAL - RBC is er niet in geslaagd om de tweede ronde van de nacompetitie te bereiken. Daar was winst voor noodzakelijk vanmiddag, maar thuisploeg SVSSS was met 4-2 te sterk. De Roosendalers raakten in de tweede helft drie maal het aluminium, maar drie maal zag Giovanni Moerland zijn inzet weer terug het veld in stuiteren. Door de nederlaag speelt de Roosendaalse ploeg komend seizoen opnieuw in de Tweede Klasse.

Trainer-coach Ruud Pennings kon een beroep doen op eerste doelman Matthias Deleij. Hij zou vanaf minuut één ook het doel bewaken. Achterin had Pennings voor de meest krachtig, denkbare defensie gekozen. Mitchell Schilperoord startte als rechtsback, Perry Bierkens en Karim Didi vormden het centrum en op linksback stond Giovanni Moerland opgesteld. Voor de verdediging stond Marwin Reuvers als voorpost. Het middenveld werd verder gecomplementeerd met Imran Echambit en Randy Elst. In de punt stond Kruf die op rechts werd geflankeerd door Anwar Tarfit en op links jongeling Bilal Elkadi. Op Pisas kon geen beroep gedaan worden, hij liet verstek gaan en was niet mee afgereisd richting Udenhout, en ook Tayeb Lakbir was niet inzetbaar vanwege een enkelblessure die hij opliep in het duel met FC Tilburg (4-4 gelijk).

RBC opende sterk in Udenhout en nam het initiatief vanaf de eerste minuut. Een schot van Elst uit de tweede lijn werd gekeerd en Moerland zag een vrije trap uit het doel gebokst worden. De grootste kans was voor Kruf. Hij werd nu vanaf rechts bediend door Tarfit die hem met een goede voorzet wist te bereiken. RBC's nummer negen schampte de bal naar de verre hoek, waar de keeper net met zijn hand de bal tot corner kon verwerken. Na de kansen van RBC nam de thuisploeg het over en kwam vaker voor het doel van Deleij. Enkele gevaarlijke aanvallen leken zich te ontplooien, maar elk schot werd voordat het Deleij bereikte geblokt door de RBC-verdediging. Eenmaal ging RBC in de fout op het middenveld wat meteen een grote kans inleidde. De aanvaller van SVSSS schoot echter in kansrijke positie op de bovenkant van de lat.

Doordat SVSSS meer ruimte weggaf kon RBC in de omschakeling counteren. Echambit schoot vanuit één van die counters over en Tarfit schoot hoog over toen Elst hem wist te bereiken. Door de omzetting van Elkadi en Tarfit kwam de ploeg van Pennings weer terug in de wedstrijd. Het tandem Moerland - Tarfit liep beduidend beter. Een lange pass van Didi van achteruit kwam bij Tarfit terecht die de bal aan Kruf gaf, die wegdraaide en met een prachtige lob de keeper kansloos liet, 0-1. Een kleine vijf minuten later was het alweer gelijk. Didi nam een speler van SVSSS mee in zijn sliding, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Deleij zat in de goede hoek, maar kon de gelijkmaker niet voorkomen. Vlak voor rust was het nog even druk voor Deleij, maar toen de bal werd weggewerkt door RBC werd er afgefloten voor de rust.

De rust duurde ontzettend lang, omdat er een RBC-supporter gevallen was van de tribune. De gearriveerde politie was snel ter plaatse, evenals twee ambulances. De rust duurde daardoor erg lang, en het was niet zeker of het duel uitgespeeld zou worden. Het duel werd pas na 16:30 uur hervat. Het elftal kwam gewijzigd aan de aftrap. Lars Traets kwam erin voor Elkadi, die een zeer ongelukkige wedstrijd speelde, en daarmee veranderde de achterhoede. Moerland schoof door naar de aanval, Schilperoord startte de tweede helft als linksback en Traets nam de positie over van Schilperoord aan de rechterkant. Tarfit bleef op links staan en Moerland nam de positie aan de rechterkant over.

RBC opende het tweede bedrijf goed, een vrije trap van Didi werd door Kruf net voorlangs gekopt. Deleij moest daarna handelend optreden toen een aanvaller vrij voor hem kwam, maar de inzet belandde op het dak van het doel. Uit een corner was het wel raak. Deleij zat mis bij de tweede paal, raakte hem nog wel maar via een scrimmage belandde de bal in de korte hoek. RBC moest daardoor ineens in de achtervolging. Moerland schoot twee maal vlak achter elkaar op de lat, Elst schoot tussendoor voorlangs na een goede actie op de achterlijn en Didi zijn vrije trap ging voorlangs. Het was de opmaat naar de gelijkmaker toen via Kruf Tarfit in de gelegenheid werd gesteld om de 2-2 te maken. SVSSS kwam daarna weer op 3-2 toen Echambit voor de achterhoede twee spelers probeerde uit te spelen. Dat mislukte, en via een aantal schijven kon een aanvaller van de thuisploeg Didi uitspelen en vrij voor Deleij komen. Ook die laatste werd gepasseerd en opnieuw moest RBC in de achtervolging. Moerland schoot drie minuten voor tijd op de onderkant van de lat, maar verder kwam de Roosendaalse ploeg niet meer. Achterin werd er zoveel ruimte weggegeven dat elk moment het doek definitief zou gaan vallen. Na een counter kwam die er ook, een aanvaller kwam via rechts vrij voor Deleij waarna de 4-2 op het scorebord kwam. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Klik hier om de aflevering van Podcast de Luiten te beluisteren.

RBC kan de wonden likken en komend seizoen opnieuw beginnen.

SVSSS - RBC 4-2 (1-1)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Mitchell Schilperoord; Perry Bierkens, Karim Didi, Giovanni Moerland; Marwin Reuvers, Imran Echambit, Randy Elst; Anwar Tarfit, Brian Kruf, Bilal Elkadi (Lars Traets)

Scoreverloop: 34' Brian Kruf 0-1; 38' Ramon Dekkers 1-1; 53' Ruben Diederen 2-1; 69' Anwar Tarfit 2-2; 76' Lars Cornelissen 3-2; 94' Ramon Dekkers 4-2

Scheidsrechter: Sander Huijs