__________________________________________ Samen hogerop !

RBC is een unieke voetbalclub met een markante historie. RBC is opgericht in 1912. Van oorsprong een volksclub uit een arbeiderswijk. In die meer dan 100 jaar heeft RBC een prominente rol gespeeld in het Nederlandse voetbal: RBC acteerde 45 jaar in het betaald voetbal, waarvan vijf seizoenen in de Eredivisie aan het begin van deze eeuw; bekerfinalist tegen Ajax in 1986; landskampioen bij de zondagamateurs in 1973; vele afdelingskampioenschappen in het amateurvoetbal; veel jeugdspelers in vertegenwoordigende teams van de KNVB; prominente spelers en trainers afgeleverd. Deze voorgeschiedenis van 110 jaar draagt RBC onlosmakelijk met zich mee.

Ook tegenslagen horen bij de historie van RBC. Maar we hebben veerkracht. We vochten ons, na de sanering in de jaren zeventig, weer terug naar het betaald voetbal. En na het faillissement in de zomer van 2011 pakten we de draad weer op in de Vijfde Klasse. Elke les neemt RBC mee naar de toekomst: we leren van het verleden, worden sterker van tegenslagen en houden de blik gericht op de toekomst.

RBC positioneert zich als een club, die trots is op haar traditie en rijke historie, een warme club waar hard gewerkt wordt aan een mooie toekomst. Trots, en bij momenten ook gepast ingetogen. Inmiddels zijn we opgeklommen naar de Tweede Klasse. En we willen door! We bruisen van de energie. Onze leden, supporters, vrijwilligers, sponsoren, Roosendalers, West-Brabanders, samen staan we achter ons RBC. Samen willen we hogerop!

RBC 1

Hier vind je alles over het eerste elftal van RBC, o.a. de selectie met rugnummers en alle wedstrijden.

Voetbal Academie

Hier vind je van elk team de selectie, de TAP-sponsoren, alle uitslagen en standen.

Zakelijk Netwerk

Wie zijn onze sponsoren en wat doet onze businessclub RBC Netwerk? Check het hier.

Maatschappelijk

Lees hier meer over de achtergronden van RBC Maatschappelijk.

Nieuws

RBC hervat tweede seizoenshelft met overwinning op Rood-Wit W

06-02-2023

RBC is de tweede seizoenshelft goed begonnen. Thuis tegen nummer laatst Rood-Wit W werd het 4-0. Alle doelpunten vielen in de eerste helft, waar Tom de Bonte een hoofdrol opeiste. Hij scoorde drie doelpunten, de een nog mooier dan de ander. 

> Lees verder...

RBC zoekt talentvolle spelers

06-02-2023

RBC zoekt talentvolle spelers, zowel jongens als meisjes, geboren tussen 2007 t/m 2009 en 2013 t/m 2017.

> Lees verder...

OrthoMedic Verzuim & Re-integratie toegetreden tot RBC Netwerk

05-02-2023

OrthoMedic Verzuim & Re-integratie, met vestigingen in Roosendaal en Wouw, is toegetreden tot het RBC Netwerk. Welkom!

> Lees verder...

Pupil van de Week: Levi Kruit

04-02-2023

Morgen is de hervatting van de competitie na de winterstop met een thuiswedstrijd tegen Rood-Wit W, de nummer laatst van de Zondag Tweede Klasse C. Dus hebben we weer een Pupil van de Week. Het is Levi Kruit. Hij stelt zichzelf voor.

> Lees verder...

Roy de Weert eindelijk naar RBC

03-02-2023

Na twaalf jaar gaat het dan eindelijk toch gebeuren. Volgend seizoen speelt Roy de Weert namelijk voor RBC. Hij komt over van stadgenoot Roosendaal.

> Lees verder...

Première documentaire Floyd Aanen

02-02-2023

Komende zondag vindt in de bioscoop van het Atik Stadion de première plaats van Floyd Aanen's documentaire De Luiten Voetbal en Volkswijk.

> Lees verder...

Nieuwsarchief

01-05-2022

Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan.

 

Hoofdsponsoren
Hoofdsponsor Voetbal Academie


Mediasponsor / webhost

sailor telecom ict
Welkom bij RBC !


R.B.C. mars uit 1948


Officieel partner Feyenoord AcademyKoop loten van de VriendenLoterij en steun RBC !


Webshop