__________________________________________ Samen hogerop !

RBC is een unieke voetbalclub met een markante historie. RBC is opgericht in 1912. Van oorsprong een volksclub uit een arbeiderswijk. In die meer dan 100 jaar heeft RBC een prominente rol gespeeld in het Nederlandse voetbal: RBC acteerde 45 jaar in het betaald voetbal, waarvan vijf seizoenen in de Eredivisie aan het begin van deze eeuw; bekerfinalist tegen Ajax in 1986; landskampioen bij de zondagamateurs in 1973; vele afdelingskampioenschappen in het amateurvoetbal; veel jeugdspelers in vertegenwoordigende teams van de KNVB; prominente spelers en trainers afgeleverd. Deze voorgeschiedenis van 110 jaar draagt RBC onlosmakelijk met zich mee.

Ook tegenslagen horen bij de historie van RBC. Maar we hebben veerkracht. We vochten ons, na de sanering in de jaren zeventig, weer terug naar het betaald voetbal. En na het faillissement in de zomer van 2011 pakten we de draad weer op in de Vijfde Klasse. Elke les neemt RBC mee naar de toekomst: we leren van het verleden, worden sterker van tegenslagen en houden de blik gericht op de toekomst.

RBC positioneert zich als een club, die trots is op haar traditie en rijke historie, een warme club waar hard gewerkt wordt aan een mooie toekomst. Trots, en bij momenten ook gepast ingetogen. Inmiddels zijn we opgeklommen naar de Tweede Klasse. En we willen door! We bruisen van de energie. Onze leden, supporters, vrijwilligers, sponsoren, Roosendalers, West-Brabanders, samen staan we achter ons RBC. Samen willen we hogerop!

RBC 1

Hier vind je alles over het eerste elftal van RBC, o.a. de selectie met rugnummers en alle wedstrijden.

Voetbal Academie

Hier vind je van elk team de selectie, de TAP-sponsoren, alle uitslagen en standen.

Zakelijk Netwerk

Wie zijn onze sponsoren en wat doet onze businessclub RBC Netwerk? Check het hier.

Maatschappelijk

Lees hier meer over de achtergronden van RBC Maatschappelijk.

Nieuws

Nieuwe kassa unit

06-10-2022

De supporters die afgelopen zaterdag naar het Atik Stadion kwamen, hadden hem al gezien bij ingang 1: de nieuwe kassa unit.

> Lees verder...

Grote Clubactie

05-10-2022

RBC neemt ook dit jaar weer deel aan de Grote Clubactie omdat 80% van de opbrengst ten goede komt aan de vereniging. Geld dat we goed kunnen gebruiken. De opbrengst dit jaar komt ten goede van de Voetbal Academie.

> Lees verder...

Opnieuw thuiswedstrijd voor RBC

04-10-2022

Komende zondag speelt RBC opnieuw een thuiswedstrijd. De oranjehemden ontvangen Victoria'03 in het Atik Stadion.

> Lees verder...

Cees van Haperen overleden

03-10-2022

Afgelopen zaterdag is Cees van Haperen overleden. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt.

> Lees verder...

Pupil van de Week: Xavi van den Berg

02-10-2022

Bij de wedstrijd tussen RBC en Beek Vooruit had Xavi van den Berg de eer om Pupil van de Week te zijn. 

> Lees verder...

RBC verslaat Beek Vooruit met hoofdrol voor Emile Linkers

01-10-2022

RBC heeft de eerste thuiswedstrijd van de competitie glansrijk doorstaan. De Roosendalers waren met 4-1 te sterk voor Beek Vooruit. Alle doelpunten van de oranje-witten kwamen op naam van Emile Linkers.

> Lees verder...

Grootse RBC-reünie

28-09-2022

Deze reünie is voor velen onder ons, die elkaar waarschijnlijk al een lange periode niet meer hebben gezien of gesproken, de ideale gelegenheid om herinneringen op te halen en ervaringen te delen over de goede tijden bij de club. Gezellig met je oude voetbalmaten en hun partners! Dit alles met een achtergrondmuziekje en tussendoor een optreden van conferencier 'Den Teun'. In de bioscoop zullen doorlopend filmbeelden worden vertoond van het roemrijke verleden van RBC. Ook zijn er vele foto's aanwezig.

> Lees verder...

Nieuwsarchief

01-05-2022

Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan.

 

Hoofdsponsoren
Hoofdsponsor Voetbal Academie


Mediasponsor / webhost

sailor telecom ict


Meld je aan !
Welkom bij RBC !


R.B.C. mars uit 1948


Officieel partner Feyenoord AcademyKoop loten van de VriendenLoterij en steun RBC !


Webshop