Pupil van de Week: Vince van Hooff

01-05-2024

ROOSENDAAL - Afgelopen zondag was Vince van Hooff van JO11 Pupil van de Week bij de derby tussen RBC en Moerse Boys. De wedstrijd werd door RBC met 3-0 gewonnen en dat had Vince vooraf al voorspeld. RBC behield zijn ongeslagen status en Vince maakte het eerste doelpunt van de dag te maken tijdens zijn solo richting het doel.

Vince is tien jaar en zit in groep 6 van de Mariadonk in Zegge. Hij zit in de klas bij meneer Esra en juf Nina en heeft het goed naar zijn zin.

Vince was vijf jaar toen hij ging voetballen bij de plaatselijke trots DIOZ. Daarna heeft hij de overstap naar DEVO gemaakt, waarna hij drie seizoenen geleden bij RBC JO8 kwam spelen.

Zoals jullie al in eerdere interviews hebben kunnen lezen is de JO11 een talentvolle lichting. Zij zijn vanuit de JO8 doorgestroomd naar de JO9, vervroegd naar de JO10 gegaan en ook dit seizoen spelen ze vervroegd in de JO11 competitie. Dat ze goed kunnen voetballen in ook bij NAC Breda opgevallen want Vince mag daar volgend seizoen in de JO11 gaan spelen. Gefeliciteerd Vince, super mooie stap!

De beste speler van de wereld is volgens hem Matthijs de Ligt. Zijn favoriete Nederlandse club is Ajax en in het buitenland is Manchester City favoriet. Naast voetballen speelt hij graag op zijn playstation Fortnite en Brawlstars. Zijn lievelingseten is pasta pesto.