RBC versterkt zich met Dhanesh Ghiraw

29-04-2024

ROOSENDAAL - RBC heeft zich versterkt met Dhanesh Ghiraw. De 26-jarige doelman zal komend seizoen, samen met Roy de Weert, gaan strijden om een plaats onder de lat bij RBC.

Ghiraw is een grote, imponerende keeper met een groot bereik. Hij kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Sparta en was actief in verschillende vertegenwoordigende jeugdelftallen. Via Alphense Boys belandde hij bij N.E.C. en speelde daarna voor Vitesse Delft en Kozakken Boys. Vervolgens speelde hij een half jaar in Schotland bij Falkirk, maar keerde terug naar Nederland om bij Quick te gaan spelen. Dat was echter maar van korte duur omdat hij het avontuur wilde aangaan in Australië. Hij kwam daar uit voor Heidelberg United FC. Maar de 2,02 meter lange doelman wilde weer terug naar Nederland en koos voor RBC: "Klopt, ik wilde weer terug, meer vastigheid en RBC kruiste op het juiste moment mijn pad. Het is een grote club, ooit Eredivisie gespeeld, en heeft de ambitie om vanuit de Vijfde Klasse de top van het amateurvoetbal te bereiken. Een geweldig verhaal. Wat mij betreft gaan we volgend seizoen nog meer mooie verhalen schrijven met RBC." 

Bestuurslid voetbaltechnische zaken Jean-Paul Nuijten is tevreden met de laatste aanwinst: "Dhanesh heeft een goede opleiding gehad en ervaring met het spelen op divisieniveau. Hij is pas 26 jaar, heeft lengte en we denken met hem een goede vervanger voor Matthias Deleij te hebben aangetrokken, die samen met Roy de concurrentiestrijd kan aangaan."